SELEKTOR ŠPANIJE PUCA OD OPTIMIZMA PRED EURO! Najavio borbu za titulu prvaka Evrope: Mi smo na nivou NAJBOLJIH reprezentacija!
Foto: Ayman Aref/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

ambicije

SELEKTOR ŠPANIJE PUCA OD OPTIMIZMA PRED EURO! Najavio borbu za titulu prvaka Evrope: Mi smo na nivou NAJBOLJIH reprezentacija!

Fudbal -

Selektor španske fudbalske reprezentacije Luis de la Fuente (62) rekao je da je Španija sposobna da osvoji Evropsko prvenstvo nakon što je pre šest meseci osvojila Ligu nacija.

"Borićemo se kako bismo osvojili Evropsko prvenstvo. Osvajanje će zavisiti o hiljadu detalja, ali mi smo na nivou najboljih reprezentacija", izjavio je De la Fuente, a prenela HINA.

Evropsko prvenstvo počinje za sedam meseci u Nemačkoj, a Španija će 15. juna u prvom meču igrati protiv Hrvatske. U Grupi B su još aktualni evropski prvak Italija i Albanija.

Španija je prošlo leto osvojila Ligu nacija u Roterdamu gdje je u finalu pobedila Hrvatsku boljim izvođenjem jedanaesteraca.

De la Fuente je rekao da mu je to najdraži trenutak od kada je pre godinu dana seo na klupu Španije.

"U manje od šest meseci smo uspeli da osvojimo trofej, prvi nakon 11 godina, zbog čega sam presrećan. Taj trofej mi je najdraži od kada sam preuzeo reprezentaciju", izjavio je on.

De la Fuente je objasnio da uoči Evropskog prvenstva već ima "stvorenu bazu igrača" na spisku od 23 koja će prijaviti.

"Pred nama je sedam meseci tokom kojih će sigurno biti neugodnih stvari", rekao je, misleći na povrede.

Napomenuo je da trenutno prati između 55 i 60 igrača, odnosno pet ili šest igrača na svakoj poziciji, i da gleda svaku njihovu utakmicu za klub.

"Svi ti igrači su jako dobri pa me ne brinu zamene. Problem bi bio kada bi otpala trojica ili četvorica na istoj poziciji", rekao je De la Fuente.

De la Fuente je osvojio Evropsko prvenstvo sa mladim reprezentacijama Španije, sa U19 2015. godine, a sa U21 2019. godine. Zatim je 2021. osvojio srebrnu medalju sa reprezentacijom na Olimpijskim igrama nakon poraza od 1:2 od Brazila u finalu na produžetke.

"Meni je najvažnije da su mi igrači dobre osobe. Jer ovde nemaš 38 kola kao u prvenstvu da menjaš stvari. Ovde imaš utakmicu, a ako nisi 100 posto u njoj, ispadaš", rekao je on.

Kurir sport/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track