VELIKO PREDAVANJE SVETISLAVA PEŠIĆA: Zvezdin forum ugostio selektora srpskih košarkaša! NEMA KOMPROMISA, AKO VERUJEŠ U SEBE
Foto: www.sd-crvenazvezda.net

sd crvena zvezda

VELIKO PREDAVANJE SVETISLAVA PEŠIĆA: Zvezdin forum ugostio selektora srpskih košarkaša! NEMA KOMPROMISA, AKO VERUJEŠ U SEBE

Ostali sportovi -

Peti panel „Zvezdinog foruma“ održan je u organizaciji Sportskog društva Crvena zvezda u Medija centru FK Crvena zvezda stadiona „Rajko Mitić“ na kojem su prisustvovali treneri iz svih klubova crveno-bele porodice.

Svetislav Pešić
foto: www.sd-crvenazvezda.net

Osnov i svrha projekta „Zvezdin forum“ predstavlja izgradnju i utvrđivanje identiteta i imidža Zvezdinog trenera kroz međusobnu komunikaciju i upoznavanje, razmenu iskustava, ideja i vizija. Zvezdini treneri će na panelima sticati znanja u edukaciji i komunikaciji, koje se baziraju na neophodnosti razmene iskustva, trendova u oblasti treninga i priprema sportista, ulozi trenera u vaspitnpm i obrazovnom procesu sazrevanja sportista – posebno u mlađim kategorijama, sportskoj psihologiji, sociološkoj dimenziji sporta i važnosti komunikacije u sportskom menadžmentu.

Zoran Avramović
foto: www.sd-crvenazvezda.net

Prisutne trenere i goste petog panela pozdravio je Zoran Avramović, generalni sekretar SD Crvena zvezda.

– Dragi zvezdaši, poštovani prijatelji, 22. septembra 2022. godine smo počeli ovde da razgovaramo koliko je značajno obrazovanje, edukacija i rad sa trenerima u SD Crvena zvezda koje broji 34 kluba. Na našim panelima je učestvovalo 142 trenera, neki su u međuvremenu otišli, neki su se javili da danas ne mogu doći, a meni je veliko zadovoljstvo i izazov da na petom panelu „Zvezdinog foruma“ imamo gosta kakav je naš predavač. Uz kratku i lepu napomenu koju je Zvezdan Terzić, predsednik Upravnog odbora SD Crvena zvezda na prvom panelu rekao, da je znanje moć. Da vas samo podsetim da u Crvenoj zvezdi uz veliki broj trenera, veliki broj sportista, pokušavamo da negujemo jedno lepo zajedništvo i da u tom našem sloganu „Zvezda je porodica“ pokušavamo da budemo što jači i snažniji, jer je činjenica da smo zajedno bolji. Zvezdin „nou hau“, Zvezdin kodeks treba da postane sastavni deo naših sportista, naših trenera. Ono zbog čega se osećamo vrlo srećnim je da će danas sa nama razgovarati čovek koji je jedini na planeti uspeo da u svim selekcijama osvoji i evropsko i svetsko prvenstvo. Gospodin i profesor, a kažem profesor jer je Svetislav Kari Pešić već 60 godina u košarci, a košarka proslavlja 100 godina u Srbiji. Uz jedan veliki aplauz za g. Pešića koji će danas biti naš profesor i koji će nam danas govoriti šta znači biti trener, trener koji zna kad treba doneti odluku, kako radi motivaciju, kako radi komunikaciju sa svima, način kako se donose odluke, kako se selektira ekipa, kako se selektiraju igrači, o svemu tome će sa vama na petom panelu razgovarati gospodin Svetislav Pešić – istakao je Avramović.

Svetislav Pešić, Zoran Avramović, Boško Đurovski, Vladimir Petrović Pižon, Svetozar Mijailović
foto: www.sd-crvenazvezda.net

Svetislav Pešić, selektor muške seniorske košarkaške reprezentacije Srbije i nekadašnji trener KK Crvena zvezda održao je predavanje na temu „Život trenera nije bajka“.

Svetislav Kari Pešić je jedan od najtrofejnijih evropskih trenera i član je Kuće slavnih FIBA. Sa klubovima koje je vodio osvojio je Evroligu 2003, FIBA Evrokup 2007, Kup Radivoja Koraća 1995, osam nacionalnih prvenstava i šest nacionalnih kupova. Kao selektor je sa reprezentacijom SR Jugoslavije osvojio titulu prvaka sveta 2002. i titulu šampiona Evrope 2001, a sa Nemačkom je osvojio Evropsko prvenstvo 1993. godine. Ove godine je sa reprezentacijom Srbije došao do finala Svetskog prvenstva i osvojio srebrnu medalju.

– Nema kompromisa ako veruješ u sebe – poručio je Pešić Zvezdinim trenerima koj su ga pažljivo slušali u punoj sali Medija centra FK Crvena zvezda.

„Zvezdin forum“ je usmeren na edukaciju trenera svih klubova Sportskog društva Crvena zvezda, od pionirskih do seniorskih selekcija, u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Kurir sport

01:36

Sportsko društvo Crvena zvezda proslavilo 78 rođendan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track