"MIHAEL JE ŽIV SAMO ZATO ŠTO JE BOGAT" Prošlo je 10 godina od nesreće koja je ŠOKIRALA PLANETU - Šumaher od tog dana nije isti
Foto: AP

VELIKI ŠUMI

"MIHAEL JE ŽIV SAMO ZATO ŠTO JE BOGAT" Prošlo je 10 godina od nesreće koja je ŠOKIRALA PLANETU - Šumaher od tog dana nije isti

Ostali sportovi -

Na današnji dan, pre 10 godina, Mihael Šumaher je doživeo tešku nesreću na skijanju.

Jedan od najboljih i najpopularnijih sportista svih vremena je 29.12.2013. doživeo povrede glave na francuskim Alpima. Zimski odmor pretvorio se u katastrofu koja je obeležila život porodice Šumaher.

Mihael je skijao na neuređenom delu planine i tom prilikom je pao i udario glavom u kamen. Kaciga je pukla na pola, ali mu je spasila život, nakon čega je helikopterom prebačen u bolnicu.

U javnost su stizale razne informacije o njegovom stanju, ali porodica je od prvog dana insistirala na strogoj privatnosti, pa ni danas mnoge stvari nisu poznate.

Mihael Šumaher
foto: Profimedia

U početku je javnost obaveštavala Sabine Kem, a onda je njegov advokat Feliks Dam na ročištu za tužbu protiv nemačkog magazina "Bunte" izjavio da Mihael ne može ni da hoda, ni da stoji.

U nedostatku zvaničnih informacija, sve ove godine bile su krcate spekulacijama, lažnim vestima i neproverenim "insajderskim" informacijama neimenovanih prijatelja ili bivših saradnika.

Od toga da je prikovan za krevet i da se hrani na cevčicu, do toga da sedi u kolicima, ima slabo pamćenje i sa setom dane provodi gledajući kroz prozor. Jedan takav izvor otkrio je da Mihaelova žena Korina i deca Đina-Mari i Mik nisu prestali da se nadaju "medicinskom čudu".

Šest godina nakon nesreće, reči priznatog neurohirura Nikola Aćerija, nisu bile ohrabrujuće. On je tvrdio da Šumaher nikako ne može da bude u dobrom stanju.

- Prošlo je šest godina, morate shvatiti da on ne može da bude isti kao pre. Svi delovi njegovog tela su sigurno oštećeni, a sve kao posledica oštećenja mozga nastalih prilikom pada - rekao je Aćeri.

Mihael Šumaher
foto: Reuters

Neurohirurg je izneo i jezivu tvrdnju da Šumaher ne bi bio među živima da nije bogat.

- Pacijenti koji nisu tako finansijski moćni, do sada bi sigurno preminuli. Njegovo stanje zahteva 24 sata nege, pa iako ima ceo tim fizioterapeuta oko sebe, nemoguće je izbeći komplikacije, kao što su atrofija mišića, osteoporoza, pa i poremećaj u radu organa - dodao je Aćeri.

Bonus video:

05:30

FORMULA 1 SPEKTAKL U BEOGRADU ZA SAMO 4 DANA: Šampionski bolid stigao u Srbiju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track