SD CRVENA ZVEZDA PROMOVISALA KALENDAR U OSNOVNOJ ŠKOLI "SVETI SAVA": Deco pišite ćirilicom i navijajte za crveno-bele!
Foto: www.sd-crvenazvezda.net

akcija

SD CRVENA ZVEZDA PROMOVISALA KALENDAR U OSNOVNOJ ŠKOLI "SVETI SAVA": Deco pišite ćirilicom i navijajte za crveno-bele!

Ostali sportovi -

Promocija kalendara Sportskog društva Crvena zvezda pod nazivom „Ja sam godine proveo sa tobom“ za 2024. godinu održana je danas u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Beogradu u prisustvu đaka ove škole i sportista Crvene zvezde.

SD Crvena zvezda
foto: www.sd-crvenazvezda.net

Sportsko društvo Crvena zvezda je nastavilo sa projektom „Ja sam zvezdaš ćirilicom pišem, za Zvezdu navijam, za Zvezdu dišem“ u okviru kojeg je posetilo OŠ „Sveti Sava“ i promovisalo zvanični kalendar za 2024. godinu.

Učenici su gromkim aplauzom pozdravili Zvezdine asove, košarkaša Dalibora Ilića, odbojkašice Jelenu Stojić i Anu Jakšić, odbojkaša Dušana Nikolića, džudistkinju Milicu Žabić, džudistu Vasilija Grujičića, rukometašice Saru Garović i Leposavu Glušicu, rukometaša Draška Nenadića, vaterpolistkinju Tijanu Lukić, vaterpolistu Dušana Markovića, atletičara Strahinju Jovančevića, veslače Dušana Slavnića i Viktora Pivača, karatistkinju Emiliju Antanasijević i mačevaoca Veljka Ćuka, kao i legendarnog fudbalera i četvrtu Zvezdinu zvezdu, Vladimira Petrovića Pižona.

SD Crvena zvezda
foto: www.sd-crvenazvezda.net

Na početku svečanosti, nakon intoniranja himne Svetom Savi, prisutne je pozdravila Jovana Milenković, direktorka OŠ „Sveti Sava“.

– Velika nam je čast i zadovoljstvo što baš na današnji dan, uoči velikog praznika, školske slave Svetog Save imamo priliku da vas ugostimo i družimo se sa sportistima Crvene zvezde i najvećom legendom srpskog sporta. Naša škola je posvećena zdravom načinu života i razvoju sportskih talenata kod naših učenika. Verujem da će ova poseta biti inspiracija za naše učenike da nastave da se bave sportom i da neguju sportske vrednosti kao deo svog života – istakla je Jovana Milenković, koja je potom pozvala prisutne da velikim aplauzom pozdrave učenike koji su napisali najbolje pesme i sastave o Crvenoj zvezdi.

SD Crvena zvezda
foto: www.sd-crvenazvezda.net

Učenici OŠ „Sveti Sava“ su ovom prilikom posvetili pesme i sastave svojoj Crvenoj zevzdi, a najbolji radovi su nagrađeni. Prigodne poklone nagrađenim đacima Stefanu Srećkoviću (IV/5), Dunji i Jovanu Đokiću (III/4) i Filipu Zelčevu (IV/1) uručio je Vladimir Petrović Pižon, legenda Crvene zvezde.

Ja sam zvezdaš, ćirilicom pišem

Crvene je boje naša zvezdana brigada i svaki se zvezdaš titulama nada. Do pobede doći za Zvezdu je lako, jer naši igrači bore se baš jako.

Ne znam zašto Zemlja oko Sunca žuri, ali znam kako se hrabro po terenu juri. Znam da volim tim i za Zvezdu dišem, i zato joj ovu pesmu ćirilicom pišem.

Srbija je zemlja pravih heroja i slave, u Srbiji se cene samo stvari prave. Znanje, sport, drugarstvo naši su motivi, sa Zvezdom u srcu najbolje se živi!

Filip Zelčev IV1

SD Crvena zvezda, Vladimir Petrović Pižon
foto: www.sd-crvenazvezda.net

Prisutne đake i sportiste pozdravio je i Zoran Avramović, generalni sekretar SD Crvena zvezda i autor projekta „Ja sam zvezdaš ćirilicom pišem, za Zvezdu navijam, za Zvezdu dišem“.

– Sutra je veliki praznik i mi u Crvenoj zvezdi smo jako ponosni što smo ovde sa vama. Želim da se zahvalim vašoj direktorici Jovani Milenković na organizaciji i što danas imamo jednu lepu priredbu. Nama je u Crvenoj zvezdi izuzetno drago da vrednosti kao što su srpski jezik i ćirilica negujemo. Ova divna tri sastava koja smo čuli i pesmica koju je napisao Filip, će i nas sve inspirisati da nastavimo da radimo. Zvezda je velika porodica i u Zvezdi osim pobeda i poraza postoje i ovakvi divni momenti kakvi su druženje sa vama. Čestitam vam praznik, školsku slavu Svetog Save. Kažu da je jezik i tvrđi i jači od svakog bedema i treba da čuvamo i negujemo našu ćirilicu, navijamo za Zvezdu i volimo Srbiju – rekao je Avramović.

SD Crvena zvezda, Zoran Avramović
foto: www.sd-crvenazvezda.net

U ime svih sportista Crvene zvezde govorio je košarkaš Dalibor Ilić.

– Želeo bih ovom prilikom u ime svih sportista Crvene zvezde da vam čestitam predstojeću slavu i da vam poželim mnogo uspeha u 2024. godini. Dragi đaci, imam poruku za vas, a to je da nastavite da što više pišete ćirilicom i da navijate za Crvenu zvezdu – poručio je Ilić.

Sportisti Crvene zvezde su potom, uz zvuke himne SD Crvena zvezda, podelili učenicima kalendare „Ja sam godine proveo sa tobom“, a potom su napravili zajedničku fotografiju za uspomenu na ovaj događaj.

Kurir sport

00:56

Zvezda predstavila Topića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track