PORUKU KOJU JE RUS POSLAO NIJEDAN DRUGI TENISER NE BI OSTAVIO! Medvedev napravio NESTVARAN PREOKRET, pa ovo napisao na kameri FOTO
Foto: AP Alessandra Tarantino

AUSTRALIJAN OPEN

PORUKU KOJU JE RUS POSLAO NIJEDAN DRUGI TENISER NE BI OSTAVIO! Medvedev napravio NESTVARAN PREOKRET, pa ovo napisao na kameri FOTO

Tenis -

Treći teniser sveta, Danil Medvedev, plasirao se u finale Australijan opena, iako je protiv Aleksandera Zvereva imao dva seta zaostatka.

Najpre dva taj-brejka, a onda, kada je nemački teniser pao, pre svega na fizičkom planu, 6:3 u petom setu za kraj meča koji je trajao preko četiri sata i 20 minuta.

Moraće Medvedev ozbiljno da radi na oporavku kako bi što spremniji dočekao finale protiv Janika Sinera koje je zakazano za nedelju.

Italijan je do polufinala stigao bez izgubljenog seta, a u borbi za plasman u finale pobedio je Novaka Đokovića u četiri seta.

A, nakon što se pridružio Sineru, Danil je poslao poruku kakvu zaista ne viđamo na teniskim terenima.

Igrači posle pobeda imaju priliku da preko kamere na terenu pošalju poruku. Nekada to samo bude potpis, međutim, mnogi iskoriste priliku i napišu nešto pored toga.

Rus je odlučio da se požali na umor.

"Nisam dovoljno spavao, ali svejedno", neobična je poruka Medvedeva.

Danil Medvedev
foto: EPA James Ross

Ubrzo se obratio navijačima.

"Bilo teško je teško jer nisam dobro igrao u prvom setu. Drugi set je on odigrao veoma dobro, nisam imao šanse. Bio sam malo izgubljen, ali u trećem setu sam sebi govorio ako izgubim ovaj meč samo želim da budem ponosan na sebe i da se borim do kraja i borim se za svaki poen. Uspeo sam da pobedim i veoma sam ponosan".

Prokomentarisao je i neverovatan dropšot udarac koji je odigrao tokom meča.

"U jednom trenutku u trećem setu osetio sam da sam fizički umoran i gledajući u njega nisam to primetio. Nisam mogao da trčim razmene od 40 udaraca kao u prvom setu, pa sam sebi rekao da budem agresivniji i ako ne uspe, pokušao sam. Počelo je da funkcioniše i počeo sam da pogađam bolje i mnogo bolje serviram. Taj-brejk je bio prilično neverovatan pri 5:5, ali to je tenis. Dropšot nije bio baš nameran. Ponekad treba da imaš sreće i danas je moj dan".

Drugi put u karijeri je pobedio u meču u kojem je imao dva seta zaostatka.

"Nikada mi nije bilo tako teško i srećan sam zbog toga. Ranije, moja statistika u pet setova nije bila tako dobra, a fizički i psihički je teško. Mnogo puta u petom nisam bio dovoljno jak, pa sam srećan. Pre mesec dana sam to da promenim i postanem mentalno snažniji. Trudim se da se više fokusiram, ali sam daleko od savršenog".

Danil Medvedev
foto: David GRAY / AFP / Profimedia

Pohvalio je Sinera, narednog rivala.

"Impresivno i 5-1 u taj-brejku protiv Andreja Rubljova, pobedio je Novaka Đokovića koji je na ovom terenu imao 10-0 u polufinalima. Pokušaću da se dobro oporavim i budem spreman za nedelju. Nadam se da ćete uživati i da ćemo imati sjajnu zabavu".

Prethodna dva finala Australijan opena je izgubio, oba puta od Đokovića.

"Uvek se kaže treća sreća, videćemo. Iz iskustva mogu reći da to ne funkcioniše uvek, ali nadamo se da u Australiji imaju ovu frazu. To će mnogo značiti jer ovaj teren mi nije najbolji mom učinku i samopoštovanju i zato sam morao da se žestoko borim. Biću najsrećniji čovek na planeti (ako pobedim), ali moraću da igram prilično dobro i da dobijem tri seta u nedelju", zaključio je Medvedev.

Kurir sport

Bonus video:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track