SRBIJA JE BLIZU DA DOBIJE NOVOG SELEKTORA: Savez je doneo odluku, čeka se još samo potpis trofejnog stručnjaka!
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

bilo je vreme

SRBIJA JE BLIZU DA DOBIJE NOVOG SELEKTORA: Savez je doneo odluku, čeka se još samo potpis trofejnog stručnjaka!

Ostali sportovi -

Muška rukometna reprezentacija Srbije doživela je debakl na Evropskom prvenstvu u januaru osvajanjem 19. mesta.

Milena Delić
foto: RSS

Dosta je bilo problema tokom priprema, a onda i za vreme Šampionata Evrope u srpskoj reprezentaciji. U RSS nisu skladni odnosi, a zbog zamerki na rad predsednice Milene Delić i očajne rezultate ženske i muške A selekcije, ostavke na članstvo u Upravnom odboru podneli su - Jelena Erić, Milorad Krivokapić i Ljiljana Knežević.

Veliki broj kandidata odbio je da preuzme srpsku rukometnu reprezentaciju posle odlaska Tonija Đerone. Na početku je u prvom planu bio Danijel Anđelković, potom su pregovori vođeni sa Momirom Ilićem, Ljubomirom Vranješom, Vladanom Matićem, čak i Talantom Dujšebajevom... Nekako u senci, ali uvek u prvim redovima bio je i Boris Rojević, trofejni trener Vojvodine.

Boris Rojević
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Na kraju, kako piše Sportski žurnal odluku o novom selektoru donela je predsednica RSS Milena Delić koja je ponudila saradnju Borisu Rojeviću. Upravni odbor treba da verifikuje ovu odluku na sednici koja je zakazana za 29. februar u Zrenjaninu.

Trener golmana u reprezentaciji biće povratnik Dragan Perić, a prvi pomoćnik Borisu Rojeviću biće Mirko Skoko.

Pravi izazov za novog selektora Orlova Borisa Rojevića i njegov stručni štab biće u baražu za Svetsko prvenstvo 2025. protiv Španije. Prva utakmica dve reprezentacije biće igrana 8. ili 9. maja u Španiji, a revanš je planiran u Srbiji 12. ili 13. maja.

Kurir sport/Sportski žurnal

01:34

Ceca Kitić otvoreno o svojim počecima!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track