VELIKI USPEH SRPSKOG TIMA U MOTOCIKLIZMU! Zamenski vozač Spineli trijumfovao u trećoj rundi World superbike šampionata u Asenu
Foto: Kurir

podvig

VELIKI USPEH SRPSKOG TIMA U MOTOCIKLIZMU! Zamenski vozač Spineli trijumfovao u trećoj rundi World superbike šampionata u Asenu

Ostali sportovi -

Minulog vikenda je srpsko-italijanski tim Barni Spark ispisao istoriju. U svojoj trećoj zajedničkoj godini takmičenja u Svetskom prvenstvu za produkcijske motore (world superbike) Barni Spark tim ostvario je prvu pobedu na trećoj rundi ovogodišnjeg prvenstva na stazi u Asenu.

Junak dana je bio zamenski vozač Nikolas Spineli koji je menjao moto gp pobednika Danila Petrućija, povređenog pre 10 dana na treningu zbog čega je bio primoran da preskoči ovu rundu.

1 / 3 Foto: Kurir

Vozeći pod srpskom zastavom Nikolas je uspeo da ostavi iza sebe legende moto gp i superbike sporta kao sto su Toprak, Bautista, Janone, Gardner, Rea. Da uspeh bude veći ovo je prvi put da je Nikolas vozio superbike motor koji je tim Barni Spark razvijao za Danila Petrućija.

- Ova pobeda nam pokazuje da imamo najbolje pripremljen motor od svih učesnika što je za jedan privatni tim nezamisliv uspeh. Još jednom smo pokazali celom svetu da iz ove naše male Srbije dolaze vrhunski stručnjaci i ljudi koji se penju na krov sveta - poručili su iz tima.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track