SPREMNI ZA RIO JELENA: S nama se nikad ne zna NIKIĆ: Svi očekuju zlato!
Foto: Dragana Udovičić, Marina Lopičić

Sjajno druženje u Olimpijskom komitetu Srbije

SPREMNI ZA RIO JELENA: S nama se nikad ne zna NIKIĆ: Svi očekuju zlato!

Rio 2016 -

Naši olimpijci s velikim optimizmom idu na najveću sportsku smotru na svetu

Olimpijski komitet Srbije organizovao je još jedno druženje medija s našim sportistima koji će učestvovati na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, a oni su izneli svoje nade i očekivanja od najvećeg takmičenja na svetu.Košarkašica Jelena Milovanović veruje da s koleginicama u Rio neće ići kao turista i očekuje dobar rezultat na Igrama.

Odlična saradnja... Divac, Štajner i sportisti
Odlična saradnja... Divac, Štajner i sportisti

Nismo turisti

- To su nam prve Olimpijske igre, a i dugo naša ženska košarkaška reprezentacija nije bila na tako velikom takmičenju. Kao evropske šampionke idemo da se pokažemo u najboljem svetlu. Sam čin odlaska za nas predstavlja fenomenalan uspeh, nema pritiska i negativnih misli zbog toga šta ćemo uraditi - kazala je Milovanovićeva i dodala da ne želi ništa da obeća:- U svakom slučaju, ne idemo tamo da bismo samo učestvovale, već želimo da napravimo nešto u Brazilu. Mislim da možemo do dobrog rezultata. Kod nas se nikad ne zna šta možemo da uradimo. Najbolji pokazatelj bilo je Evropsko prvenstvo, ko je od nas očekivao da ćemo osvojiti zlato, pa smo to ostvarile. Najvažnije je da tamo odemo zdrave, bez povređenih igračica, pre svih Ane Dabović i Sonje Petrović, koje igraju jaku žensku NBA ligu.Jelena smatra da Srbija „u džepu“ ima dve zlatne medalje iz Brazila.- Što se tiče individualnih sportova, bez premca je Novak Đoković, a kod tima su vaterpolisti za mene uvek favoriti.
Selfi... Ovako će i na postolju
Selfi... Ovako će i na postolju

Poseban turnir

Na pomen vaterpolista, okrećemo se Slobodanu Nikiću, koji je svestan šta svi u naciji očekuju od njega i ekipe.- Mi idemo da se takmičimo i da damo sve od sebe. Prvi cilj je da uđemo u borbu za medalju, a onda je sve otvoreno. Ljudi misle, osvojili smo evropsko, svetsko zlato, imamo odlične rezultate u poslednjih nekoliko godina, ali to ništa ne mora da znači što se tiče Olimpijskih igara - poručio je Nikić i nastavio:- Taj turnir je poseban, traje dugo, i fizički i mentalno moraš da budeš jak i da u odlučujućim mečevima daš i 150 odsto. Mislim da je to recept za pravi rezultat.
Ko je najbolji... SRBIJA!
Ko je najbolji... SRBIJA!

Nakon odluke Novaka Đokovića da ne nosi medalju na ceremoniji otvaranja pominjalo se da će to učiniti neko od vaterpolista, odnosno baš Slobodan Nikić kao najtrofejniji srpski igrač.- Pravo da vam kažem, ne razmišljam o tome. Postoji neka komisija koja se bavi time i, da budem iskren, to je najmanje bitno. Malo je čudno da neko od nas nosi zastavu jer posle ceremonije, već sutra ujutro, očekuje nas meč. Čak nismo ni sigurni da ćemo biti na otvaranju Olimpijskih igara - zaključio je Nikić.

Nenad Lalović poručio olimpijcimaCELA SRBIJA ĆE GLEDATI U VASČlan Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) i predsednik Međunarodne rvačke federacije (FILA) Nenad Lalović poručio je učesnicima Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru da će cela Srbija biti uz njih tokom njihovih takmičenja u Brazilu.- Dragi sportisti, vi ste ponos nacije. Cela Srbija će gledati u vas u avgustu. Želim vam svima uspeh i da podržavate jedni druge. Olimpijske igre su posebno takmičenje na kojem uspeh zavisi i od zajedništva - rekao je Lalović na druženju s olimpijcima.

Vlade DivacNAJVAŽNIJE JE DA SU SVI ZDRAVIPredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac ocenio je da je tim naše države za Igre u Riju veoma jak.- Misija Rio počela je sa završetkom Olimpijskih igara u Londonu, a pre svega sportisti i njihovi treneri, ali i stručni timovi i svi mi koji imamo određenu ulogu u građenju sportskog rezultata vredno smo radili čitav ovaj period. Imamo jak tim, a rezultati na velikim takmičenjima u prethodnih godinu-dve govore u korist naših sportista. Sada je najvažnije da nam sportisti budu zdravi i da put Rija krenu sa osećajem da imaju podršku čitave nacije jer, uveren sam, tako mogu da naprave i korak više.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track