PROPUST: Gde su Musli, Jelovac i Lučić?
Foto: Saša Pavlić

Otkazi i povrede ukazuju na lošu selekciju

PROPUST: Gde su Musli, Jelovac i Lučić?

Rio 2016 -

Milovan Stepandić smatra da je selektor Đorđević trebalo da na spisak od 24 košarkaša stavi i imena trojice igrača iza kojih je sjajna sezona u Španiji

Selektor Aleksandar Đorđević olako se, iz samo njemu znanih razloga, odrekao Dejana Muslija, Stevan Jelovca i Vladimira Lučića, smatra srpski košarkaški trener Milovan Stepandić.Sva trojica košarkaša imala su iza sebe sjajnu sezonu u Španiji, a posle nenadanih otkazivanja Nemanje Bjelice, Bobana Marjanovića i Nikole Milutinova, kao i povrede Milana Mačvana, sasvim je jasno da bi bili od velike pomoći reprezentaciji na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

- Što se tiče Marjanovićevog otkazivanja, ima tu nešto što se ne iznosi u javnost. Nisam siguran da li tu ima ili nema nekih repova odranije. Milutinova razumem, ali to se tako ne radi. Mislim da nisu samo igrači jedini krivci. S njima nije održavana komunikacija poslednjih meseci. Da jeste, ne bi selektor došao u ovakvu situaciju - rekao je Stepandić za Kurir i dodao:

- Igrači na kvalifikacije dolaze s različitim faktorom raspoloženja. Neki su umorni, neki zasićeni i potrošeni... Očigledno je da ljudi iz KSS nisu najbolje sagledali situaciju.Dejan Musli je imao izuzetnu sezonu u Španiji. Ostvario je transfer iz Manrese u Malagu i očekivao poziv selektora Đorđevića.

- Ima tu nešto odranije... Nešto sa selektorom... Zaslužio je da bude među 24 igrača, s obzirom na to kako je igrao u Španiji. I prošle godine, dok je bio član Mege. Ko zna šta tu ne valja.Stevan Jelovac i Vladimir Lučić su visoki igrači sa odličnom sezonom iza sebe.

- Ispalo je da nam je Lučić neophodan posle povrede Mačvana. Ali... Isto tako i Jelovac, momak koji je ubitačan s pozicije četiri. Obojica bi nam mnogo značila.

Milovan Stepandić kaže da ne treba kriviti Aleksandra Đorđevića, već mu treba pružiti podršku u ovako teškoj situaciji.

- Možda Đorđević zbog posla u Panatinaikosu nije mogao da prati sve igrače. Nikolić i Antonić su odlični treneri, ali trebalo je više da mu pomognu jer su članovi stručnog štaba. Koga nema, bez njega se mora. Ne treba sad da kukamo da ne bismo potcenili one igrače koji će igrati za Srbiju. Meni je bilo milo da čujem našu Marinu Maljković, koja kaže - ja odgovaram jer ja odlučujem o igračima. E, tako se ponaša pravi selektor - zaključio je Stepandić.

Nije gotovoDA NAM SE NE PONOVI 2005.Košarkaška reprezentacija Srbije biće domaćin kvalifikacionog turnira za OI u Riju od 4. do 9. jula u beogradskoj Kombank areni. Protivnici Srbije u prvoj fazi biće Angola i Portoriko, dok nas u polufinalu čekaju Japan, Češka ili Letonija.- Olako uzimamo taj turnir. Nije gotovo i nismo otišli u Brazil. Kao da smo zaboravili kako smo prošli na EP 2005. godine. Lopta je okrugla, neće nam biti lako - smatra Stepandić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track