DELFINI JURE ZLATO NA OI: Svi vide srpske vaterpoliste kao favorite u Riju
Foto: Waterpoloserbia.org

Amerikanci tvrde da će Prlainović da obeleži turnir

DELFINI JURE ZLATO NA OI: Svi vide srpske vaterpoliste kao favorite u Riju

Rio 2016 -

Vaterpolo reprezentacija Srbije biće favorit na Igrama u Rio De Žaneiru, a predstavnici mnogih ostalih učesnika složili su se da bi bilo zasluženo da ekipa Dejana Savića osvoji zlatnu olimpijsku medalju.

"Srbija je definitivno izraziti favorit, dok su sve ostale ekipe podjednakog kvaliteta. Mislim da svi žele da se klone Srbije sa Olimpijskih igara", rekao je kapiten reprezentacije SAD Toni Azevedo za AP.

Srbija će biti u Grupi A sa selekcijama Grčke, Australije, Japana, Mađarske i domaćinom Brazilom, dok će Grupu B činiti SAD, Španija, Francuska, Crna Gora, Italija i Hrvatska.

Američka novinska agencija posebno je istakla reprezentativca Srbije Andriju Prlainovića, kao jednog od igrača koji će obeležiti predstojeći turnir.

Prlainović je u avgustu vodio Srbiju do titule svetskog šampiona u Rusiji, gde je bio najbolji igrač turnira, a bio je najbolji i na Evropskom prvenstvu u Beogradu u januaru.

Kako navodi AP, Srbija je bila favorit i u Londonu, ali je morala da se zadovolji bronzanom medaljom posle poraza u polufinalu od Italije.

"Kada si favorit, naravno da je to veliki pritisak, ali Srbija definitivno zaslužuje zlatnu olimpijsku medalju jer je u poslednje tri godine sve apsolutno razbila i osvojila sve što se može osvojiti", kazao je selektor Australije Elvis Fatović.

Selektor ekipe SAD Dejan Udovičić, koji je vodio Srbiju u Londonu, imaće u Riju jednu od najmladjih ekipa na turniru.

"Mislim da možemo da igramo sa svakim", rekao je Udovičić.

Titulu olimpijskog šampiona u muškoj konkurenciji braniće Hrvatska, a u ženskoj SAD.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track