OBEĆANJE SRPSKIH ATLETIČARKI: Borićemo se jako u Riju, pa šta bude
Foto: Reuters

Iskreno

OBEĆANJE SRPSKIH ATLETIČARKI: Borićemo se jako u Riju, pa šta bude

Rio 2016 -

Dragana Tomašević i Amela Terzić spremne za izazove na Olimpijskim igrama

Nakon zapaženog nastupa na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu, srpske atletičarke Dragana Tomašević i Amela Terzić iščekuju početak takmičenja na Olimpijskim igrama u Riju.Dragani će ovo biti četvrto učešće na Igrama, tako da zna kakav je zadatak pred njom.

- Atletska takmičenja počinju 12. avgusta, kvalifikacije u bacanju diska su 15. kasno uveče, a finale 16. rano ujutru. Svakako dobro treniramo i radimo, ali želje su jedno, a realnost drugo. Volela bih da se ponovi Amsterdam i ulazak u finale. Nezgodno je prognozirati, idemo na drugi kontinent. Pitanje je kako ćemo se tamo snaći, kako ćemo se prilagoditi uslovima, ali svakako ću dati sve od sebe da se pokažem u što boljem svetlu - kaže naša atletičarka i dodaje:

- Kad počne avgust, počeće i tenzija i nervoza, to je sigurno. Meni je uvek na prvom mestu takmičenje.Amela Terzić će na najvećem sportskom takmičenju učestvovati prvi put.

- Ne znam kakva je atmosfera i kako to izgleda, ali pozitivno sam uzbuđena i drago mi je što sam uspela da ispunim dve norme. Sigurno ću sresti najveće atletske zvezde, ali i one iz drugih sportova, i to će me sigurno motivisati da nastupim još bolje - poručuje Amela, uz specijalnu želju za svakog našeg olimpijca:

- Bodriću naše sportiste non-stop. Želela bih da svi osvoje medalju. Prvenstveno je bitno da svako nastupi dobro, da ne bude kikseva i poteškoća. Ako pružimo maksimum nećemo moći ništa sebi da zamerimo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track