(FOTO) PODRŠKA SPORTISTIMA: Ministar Udovičić obišao Kolašinca na poslednjim pripremama za Rio
Foto: MOS

Olimpijske igre u Brazilu

(FOTO) PODRŠKA SPORTISTIMA: Ministar Udovičić obišao Kolašinca na poslednjim pripremama za Rio

Rio 2016 -

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je srpskog atletičara Asmira Kolašinca na poslednjim pripremama pred put u Rio.

Kolašinac je obavio neophodne testove u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije. Srpski atletičar je rekao da je ovo rutinski pregled koji obavljaju nekoliko puta godišnje i da se nada da će sve proći u najboljem redu.

Kolašinac se zahvalio Udovičiću koji ga je posetio i iskoristio priliku da se podseti dana kada su bili deo istog olimpijskog tima.

"Vanja i ja se poznajemo dugi niz godina i želim da istaknem da smo se u jednom periodu i takmičili zajedno, bili podrška jedan drugome i donosili medalje za Srbiju. Čast mi je što sam bio deo tog tima u kome smo branili boje naše zemlje. On sada kao ministar zaista čini mnogo za nas i kao nekadašnji vrhunski sportista najbolje zna šta je nama najpotrebnije", rekao je Kolašinac.

foto: MOS
foto: MOS

Ministar Udovičić je naglasio da su očekivanja uvek najviša kada je reč o našim atletičarima, ali i generalno svih srpskih sportista i dodao da je siguran da je Asmiru sada najteže. On je pohvalio i rad Zavoda za sport i medicinu sporta RS koji, kako kaže, daje neprestanu i najveću pomoć našim sportistima.

"Atletika ima najviše predstavnika od individualnih sportova na OI i neizmerno mi je žao što Ana Subotić zbog zdravstvenih problema nije u mogućnosti da ide u Rio. Upravo je ovde u Zavodu njoj pronađena srčana mana i daljim testiranjima došli smo do zaključka da je zbog njenog zdravstvenog stanja i njene bezbednosti najbolje da napravi pauzu i odradi dodatne testove", rekao je Udovičić.

foto: MOS
foto: MOS

On je ponovio da mu je jako važno da zna gde se i u kakvim uslovima spremaju srpski sportisti.

"Hteli smo maksimalno da ih rasteretimo pritiska javnosti i drugih briga koje se često kriju iza velikih postignuća, kako bi mogli da razmišljaju samo o rezultatu", zaključio je Udovičić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track