PRLAINOVIĆ PRED BRAZIL: Bez prava na grešku
Foto: Fonet

Delfini posle dva remija

PRLAINOVIĆ PRED BRAZIL: Bez prava na grešku

Rio 2016 -

Srpski vaterpolista Andrija Prlainović rekao je danas da nacionalna selekcija nema više pravo na grešku, kao i da je protiv Brazila u trećem kolu Olimpijskih igara bitno da ekipa od početka bude koncentrisana.

"Narednoj utakmici prilazimo s maksimalnom koncentracijom i poštovanjem prema Brazilu. Za nas je svaka naredna utakmica jako bitna, kao da je četvrtfinale. Nemamo više prava na kiks. Potrebne su nam pobede kako bismo stekli sigurnosti i dobili samopouzdanje", rekao je Prlainović novinarima u Rio de Žaneiru.

Vaterpoliste Srbije sutra očekuje duel protiv Brazila koji je u prva kola ostvario dve pobede.

"Oni su izuzetno napredovali u prethodnom periodu. Domaćini su turnira, igraju s ogromnom energijom, rasterećeno, a i motivisano, sa velikom željom da se dokažu. Imaju trojicu naturalizovanih igrača - Felipea Peronea, Jospia Vrlića i Slobodana Sora... Bitno je da mi od početka budemo motivisani i spremni, da nas ne iznenade na samom početku. Na ovom turniru je jako teško da se stigne nečija prednost", rekao je Prlainović.

Utakmica trećeg kola Grupe A između Srbije i Brazila igraće se u noći izmedju srede i četvrtka od 00.30.

Srbija posla dve utakmice u Grupi A na Olimpijskim igrama još uvek ne zna za pobedu, pošto je u prvom odigrala nerešeno 13:13 s Mađarskom, a potom i 9:9 s Grčkom.

"To su bila dva najteža rivala u grupi, ekipe koje su kandidati za najviši plasman. Nismo dobro počeli utakmice, dosta smo se mučili, propatili i u jednoj i drugoj. Bukvalno nam je tri četvrtine bilo potrebni da se snadjemo i da se adaptiramo na samu utakmicu. Teže smo se adaptirali na termin od 9.00 od naših protivnika, ali smo na kraju uspeli da se vratimo, a čak budemo i blizu pobede", rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track