JOŠ JEDAN NEUSPEH ZA SRPSKE STRELCE: Mikec i Grgić bez finala OI
Foto: Fonet/SSS

Srbija i dalje bez medalje na OI

JOŠ JEDAN NEUSPEH ZA SRPSKE STRELCE: Mikec i Grgić bez finala OI

Rio 2016 -

Srpski strelci Damir Mikec i Dimitrije Grgić nisu uspeli da se plasiraju u finale u disciplini MK pištolj 50 metara na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Grgić je zauzeo 16. mesto u kvalifikacijama, pošto je pogodio 552 kruga. Mikec je bio 18. sa 551. krugom.Najbolji rezultat u kvalifikacijama imao je Jongoh Jin iz Južne Koreje sa 567 krugova.

Dimitrije Grgić je rekao da mu vetar pravio probleme u današnjem takmičenju, ali je dodao da nije nezadovoljan svojim nastupom na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

"Bio je jako težak dan za pucanje. Vetar je mnogo duvao. Borio sam se s njim ceo meč. U jednom periodu u četvrtoj seriji malo mi je pala koncentracija i vetar mi je izbacio par pogodaka daleko od centra. Na kraju, toliko mi je nedostajalo za finale. Ne mogu da budem nezadovoljan. Dao sam sve od sebe, ali na kraju to ipak nije bilo dovoljno za plasman medju osam najboljih", rekao je Grgić, prenosi Streljački savez Srbije.

On u nedelju nije uspeo da se plasira u finale discipline 10 metara vazdušnim pištoljem. Osvojio je deveto mesto i nedostajao mu samo krug da nastavi borbu za medalje.

"Krivo mi je zbog vazdušnog pištolja. Finale sam izgubio u poslednje dve dijabole, ali to je sport, valjda će sreća sledeći put biti na mojoj strani", rekao je Grgić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track