Maljković: Ispunile su zadatak, Milovanović ponosna
Foto: Dado Đilas

Košarkašice u polufinalu OI

Maljković: Ispunile su zadatak, Milovanović ponosna

Rio 2016 -

Košarkašica Srbije Jelena Milovanović rekla je danas da je ponosna na svoje saigračice pošto su odigrale fenomenalnu utakmicu u četvrtfinalu i pobedile Australiju i da ekipa mirno dočekuje polufinalni duel na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

"Imao dan da se spremimo za polufinale, lagano ulazimo u tu utakmicu. Nećemo sada mnogo da se radujemo... Odigrale smo fenomenalnu utakmicu, ponosna sam na svaku od igračica i na one koje su se pod košem borile sa Liz Kembidž, koja nije jednostavna za čuvanje. Sada mirno, idemo da se odmorimo i pripremimo za polufinale", rekla je Milovanović novinarima posle utakmice.

Košarkašice Srbije plasirale su se u polufinale Olimpijskih igara pošto su pobedile Australiju sa 73:71.

"Lepo smo danas ustale, naspavale smo se, naručkale i došle da se borimo sa njima. Borile smo se 40 minuta, najzad smo odigrale od prvog do poslednjeg minuta i ispratile sve što je (selektorka) Marina (Maljković) tražila od nas, što do sada nismo radile. One jesu svetska sila, ali nisu nepobedive, evo pobedile smo ih i napravile utakmicu zanimljivom. Promašile smo mnogo slobodnih bacanja, ali stvarno nije lepo dobiti Australiju sa 20 razlike", rekla je Milovanović.

Srbija će u polufinalu u četvrtak igrati protiv pobednika duela Španije i Turske.

"Ne mogu da opišem ovaj osećaj, igrati na Olimpijskim igrama, gde nismo bile 20 godina, a sada ćemo da se borimo za medalju. Kao u Madjarskoj prošle godine (Evropsko prvenstvo), ne stajemo sad", dodala je ona.

Na konstataciju novinara da je rvač Davor Štefanek obezbedio medalju za Srbiju, Milovanović je rekla da su to divne vesti i da se nada da će vaterpolisti pobediti i da će ovaj dan biti uspešan za srpske sportiste.Selektorka Srbije Marina Maljković čestitala je svojim igračica na ispunjenom zadatku.

"Zadatak je bio da odigramo jednako kao tim i u odbrani i u napadu, da svih pet na terenu i sve igračice na klupi, zajedno sa stručnim štabom mislimo jedno, da u svakom napadu i svakoj odbrani niko ne iskače iz sistema i slučajno pomisli da uradi nešto drugo. Svaka im čast na tome što su uradile. Drugi zadatak je bilo vreme, sve ekipe i Japan, Turska, Belorusija i Brazil su igrali egal sa Australijom, a onda ih Australija sve samelje u poslednjoj četvrtini na svoje ogromno iskustvo i individualni kvalitet", rekla je Maljković.

"Zato sam im govorila da utakmici pristupe četiri puta po 10 minuta, da od četiri četvrtine naprave utakmicu za sebe jer jedino na taj način možemo da dobijemo. Videli ste šta se desilo na kraju, sa kojom razlikom smo pobedili, u kojim momentima. Želim da im čestitam na tome, nema stajanja", dodala je selektorka Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track