KOŠARKAŠICE SRBIJE ŽELE BRONZU: Plakaćemo ali od sreće!
Foto: Dado Đilas

Ne predaju se

KOŠARKAŠICE SRBIJE ŽELE BRONZU: Plakaćemo ali od sreće!

Rio 2016 -

Repriza finala EP: Srpkinje, posle teškog poraza od Španije u polufinalu, najavljuju nove suze u Riju, ovog puta radosnice nakon današnjeg (16.30) meča za bronzu s Francuskinjama

Nije lako bilo srpskim košarkašicama nakon poraza od Španije u polufinalu Olimpijskih igara, ali sve one jako dobro znaju da je predstojeći duel s Francuskom (16.30) najvažnija utakmica na turniru u Riju.Pred selektorkom Marinom Maljković odmah nakon polufinala bio je veoma težak zadatak - da podigne ekipu i vrati devojke na pobedničke staze pred reprizu finala Evropskog prvenstva, u kojem su slavile.

- Naravno, samo što nas čeka mnogo teža utakmica s Francuskom nego što je to bilo u finalu Evropskog prvenstva. One sad imaju baš sve ono na šta smo ih dobile, nadoknadile su to novim igračima. Biće to izuzetno teška utakmica - kaže Marina i osvrće se na prethodne dve utakmice na Olimpijskim igrama.

- Bog ti nekad da, nekad oduzme. Mi smo napravili veliko čudo protiv Australije, ali sa Španijom nijedna od naših igračica nije imala svoj dan. Imali smo 17 napada više od Španije u polufinalu, a izgubili smo s tolikom razlikom.

Teško prebolele poraz od Španije... Srpske košarkašice
Teško prebolele poraz od Španije... Srpske košarkašice

Recept za borbu za bronzu je jednostavan.- Mi sad moramo da se skupimo, da pokušamo nešto što je mnogo teško, a tu je ispred nas. Ogroman je ulog u pitanju, prilika da se osvoji medalja! Ne postoji magičan štapić, niti ćemo, ne znam ni ja, svima da damo čokoladu i biće bolje. Jednostavno je. Moramo da radimo od prvog do 40. minuta.

Tamara RadočajNADAM SE DA ĆEMO SLAVITINaša košarkašica Tamara Radočaj poručuje da će ekipa pokušati da maksimalno spremno uđe u borbu za bronzu s Francuskom.- Imale smo slobodan dan da se koncentrišemo i probamo da se izborimo za bronzu. Teško je bilo šta pametno reći nakon velike šanse da uđemo u finale. Nadamo se da ćemo opet slaviti posle Francuske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track