Slavlje u centru Beograda

(KURIR TV) SRBIJA DOČEKALA HEROJE IZ RIJA: Šampionska žurka kod Doma Narodne skupštine

Rio 2016 -

Kako običaj nalaže, posle svakog velikog uspeha naši sportisti okupljaju se u centru Beograda da pozdrave navijače.

1 / 8 Foto: Damir Dervišagić

Posle sjajnog dočeka na aerodromu "Nikola Tesla", zatim i prijema kod predsednika Srbije Tomislava Nikolića, srpski olimpijci preselili su se na plato ispred Doma Narodne skupštine Srbije, gde im je upriličena žurka sa navijačima.

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

"Do Rija se osećala vaša energija koja nam je davala snagu", reklo je nekoliko srpskih takmičara u obraćanju navijačima.

TOK SLAVLJA:

21:10 - Žurka se nastavlja...

21:08 - Intonira se "Bože pravde".

21:06 - Žurka je počela! Kako na bini, tako i među navijačima.

21:04 - Gocić: Ja sam najponosniji na svetu"Budite ponosni na ovo što stoji na ovoj bini. Ja sam najponosniji na svetu što mogu da budem kapiten ove ekipe i deo ovakvog tima", rekao je Živko Gocić.

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

21:03 - "Šampioni, šampioni"...

21:02 - Šou na bini! Kako koji vaterpolista izađe ostali ga guraju...

21:01 - "MVP, MVP, MVP" - tako su okupljeni pozdravili Filipa Filipovića aludirajući na titulu najkorisnijeg igrača olimpijskog turnira.

20:57 - "Gocić kapiten, jedan je Gocić kapiten", ori se Beogradom.

20:55 - "Uzeo si zlato Dejane", navijači pevaju selektoru vaterpolista Saviću.

20:54 - Štefanek: Ispunjeno obećanje"Dobro veče, Beograde. Ovo je drugi put da sam ovako dočekan. Obećao sam 2014. da se vidimo opet. Ja sam svoj deo ispunio, a i vi ste. Želim da čestitam svim sportistima. Vidimo se u Tokiju, a dalje šta bude biće. Živela Srbija", u dahu je govorio zlatni rvač.

20:52 - Evo i rvača, kakve ovacije za Štefaneka: "Davore, Davore"...

20:50 - Đorđević: Veliko hvalaPre 12 godinama sam bio ovde u njihovim patikama, a sada sam ispred njih. Ovo su. Veliko hvala eliti srpskog sporta koja igra za Srbiju

20:45 - Aleksandar Đorđević! Navijači su u transu!Posle Đorđevića izašli su svi košarkaši, a najviše ovacija dobili su Miloš Teodosić, Miroslav Raduljica i Bogdan Bogdanović.

20:43 - Izlaze i srebrni košarkaši...

20:42 - Maja Ognjenović: Valjda neću zaplakati"Valjda neču zapklati, valjda se neću onesvestiti. Hvala vam na neprospavanim noćima, ljubavi i energiji koju ste nam pružili. Hvala vam za sve", rekla je Maja Ognjenović, kapiten odbojkašica.

20:41 - Selektor odbojkašica: Hvala vam što smo dosanjali naše snove"Dobro veče, Srbijo. Osećali smo u Riju ogromnu ljubav koju nam šaljete. Bilo je mnogo lakše ratovati na terenu kada smo znali ko stoji iza nas. Medalja je bila naša ogromna želja, ali ovo je bio naš san. Hvala vam što smo dosanjali naše snove", poručio je selektor odbojkašica Zoran Terzić.

20:38 - Tijana Bogdanović: Ne mogu da kontrolišem emocije"Dobro veče, Srbijo. Hvala vam puno na svemu i podršci tokom Igara. Ne mogu da kontrolišem emocije. Hvala vam što ste me bodrili. Zamolila bih vas za još jedan aplauz za Milicu, koja je bila velika podrška", rekla je Tijana Bogdanović.

20:35 - Tomićević: Osvojili smo srebro, a dočekani kao da smo osvojili zlatoPredstavljeni su i kajakaši..."Osvojili smo srebro, a dočekani kao da smo osvojili zlato", rekao je Tomićević."Živela Srbija", nadovezao se Zorić.

20:32 - A onda su Milica Dabović i košarkašice pokazala kako su izlazile na utakmice u Riju i zapevale "Marš na Drinu" zapalivši masu.

20:31 - Milica Dabović: Bili ste naš vetar u leđa"Moj Beograde ja nisam spremala govor. Ja samo želim da vam se zahvalim u ime svih devojka. Bili ste naš šesti igrač i vetar u leđa. Videle ste kako su devojke izlazile na teren i nikada nisu odustajale. Hvala vam još jednom za sve", rekla je Milica Dabović.

20:30 - Marina Maljković: Voljena Srbijo, narode moj...Selektor košarkašica Marina Maljković zapalila je masu:"Voljena Srbijo, narode moj, bili ste mojim košarkašicama i meni motiv u najvažnijoj pobedi i ona jedna lekovita misao, posle najbolnijeg poraza. Živela Srbija".

20:29 - Na bini su se pojavile košarkašice i dobile ovacije.

20:26 - "Ivana, Ivana"... Narod skandira Španovićevoj koja nije mogla da dođe.

20:24 - "Šampioni, šampioni", ori se centrom Beograda.

20:23 - Sada pred Domom Narodne skupštine ima nekoliko desetina hiljada ljudi.

20:21 - Teniseri nisu prisutni, ali su dobili ovacije kada je spiker pročitao njihova imena. Najjače, naravno, Novak Đoković.

20:20 - Evo ih! Prvi su na binu izašli veslači i stonoteniser Aleksandar Karakašević... A zatim i svi ostali.

20:15 - Dečji hor "Čarolija" peva himnu

20:04 - Olimpijci su stigli, ali još nisu izašli na plato

19:55 - Miligram zabavlja navijače u iščekivanju sportista

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

19:50 - Navijači se skupljaju satimaSatima pred očekivan dolazak olimpijaca u 20.00, navijači su se okupljali ispred Doma narodne skupštine.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track