TAKO TO RADE MAJSTORI: Pogledajte neverovatan udarac Rodžera Federera
Foto: AP

Švajcarac oduševio navijače

TAKO TO RADE MAJSTORI: Pogledajte neverovatan udarac Rodžera Federera

Tenis -
Federer je posle jednog napada i loba protivnika morao da trči nazad po lopticu, a tada je usledio njegov specijalitet – "tviner" ili hot-dog udarac kroz noge

TORONTO - Švajcarski teniser Rodžer Federer izborio je plasman u finale Rodžers kupa u Torontu, a svojim potezima oduševio je publiku na meču polufinala protiv Španca Felisijana Lopeza.Federer je pobedio u dva seta 6:3, 6:4. Meč je obilovao velikim brojem lepih poteza, a Švajcarac je početkom drugog seta podigao publiku na noge. Federer je posle jednog napada i loba protivnika morao da trči nazad po lopticu, a tada je usledio njegov specijalitet – "tviner" ili hot-dog udarac kroz noge. Međutim, Federer na kraju nije uspeo da osvoji poen, ali je dobio ovacije sa tribina.

http://www.youtube.com/watch?v=Z4ggsfGg2jU
Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor nisu uspeli da se plasiraju u finale Rodžers kupa u konkurenciji dubla, pošto su jutros izgubili od brazilsko-austrijskog dubla Bruno Soareš / Aleksander Peja 6:4, 7:6 (10-8). Soareš i Peja će se za trofej na turniru u Torontu boriti protiv hrvatsko-brazilskog para Ivan Dodig / Marselo Melo koji su pobedili hrvatsko-meksički dubl Marin Čilić / Santjago Gonzales sa 6:3, 6:2.

U finalu Rodžers kupa u Montrealu sastaće se Amerikanka Venus Vilijams i poljska teniserka Agnješka Radvanska. Radvanska je u polufinalu savladala Ruskinju Jekaterinu Makarovu sa 7:6 (7:1), 7:6 (7:3), dok je Venus Vilijams ranije pobedila mlađu sestru Serenu sa 6:7 (2:7), 6:2, 6:3.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track