FENOMENALNO: Tri medalje za Srbe na SP, Grujić i Novaković najbolji na svetu
Foto: Twitter.com/KajakSrbija

Žetva odličja

FENOMENALNO: Tri medalje za Srbe na SP, Grujić i Novaković najbolji na svetu

Ostali sportovi -
Prvo mesto pripalo je Mađaricama Gabrijeli Sabo i Tamari Čipeš, dok su bronzu osvojile Poljakinje Karolina Naja i Beata Mikolajčik

MOSKVA - Srpski kajakaši Nebojša Grujić i Marko Novaković osvojili su zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Moskvi u finalu trke u disciplini K2 200 metara.Grujić i Novaković su u finalu ostvarili vreme od 30,50 sekundi. Srebrnu medalju osvojili su Nemci Ronald Raue i Tom Libšer, dok je bronza pripala Francuzima Sebastijanu Žuveu i Maksimu Bimontu.

Nikolina Moldovan je osvojila bronzu u finalu trke K1 200 metara. Ona je ostvarila rezultat od 39,41 sekunda. Zlato je pripalo Novozelanđanki Lizi Karington (37,89s), a srebro Poljakinji Marti Valčikievič.

Nikolina Moldovan, twitter.com/KajakSrbija
Nikolina Moldovan, twitter.com/KajakSrbija

Sestrama Moldovan je izmakla bronza u disciplini K2 200 metara. One su osvojile četvrto mesto u vremenu 36,24 sekunde. Zlato je pripalo Mađaricama Ani Karaš i Nineti Vad. Druge su bile Nemice Franciska Veber i Tina Dice, a bronzane Beloruskinje Mararita Ciškevič i Marina Litvinčuk.U subotu bronza je pripala Marku Tomićeviću i Vladimiru Torubarovu u finalu trke K2 1000 metara. Bronzanu medalju u subotu je osvojila i Dalma Benedek-Ružičić u finalu trke K1 1.000 metara.Srpski četverac u sastavu Simo Boltić, Vladimir Torubarov, Ervin Holpert i Dejan Terzić ostao je bez medalje u disciplini K4 1.000 metara, pošto je u finalu osvojio četvrto mesto. Zlato je pripalo Česima, srebro Portugalcima, a bronza Mađarima.Marko Dobrosavljević je osvojio šesto mesto u finalu trke K1 200 metara. Stefan Vekić i Luka Karanović osvojili su prvo mesto u B finalu u disciplini K2 500 metara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track