TRI REKORDA: Nole ruši u Majamiju!
Foto: AP

Đoković protiv Nišikorija

TRI REKORDA: Nole ruši u Majamiju!

Tenis -
Srbin će postati teniser s najviše masters titula, najplaćeniji u istoriji i stići će Agasija po broju trofeja na Floridi

Najbolji svetski teniser Novak Đoković boriće se večeras (19.00) protiv Japanca Keja Nišikorija za titulu na mastersu u Majamiju, ali ovaj duel za Noleta ima mnogo veću težinu od običnog finala.Za njega je to još jedan način da uđe u tenisku istoriju. On će u slučaju trijumfa osvojiti 28. titulu na turniru iz Masters 1000 serije i imati najviše masters titula, izjednačiti se s legendarnim Andreom Agasijem sa šest pehara u Majamiju i učiniti sebe najplaćenijim teniserom svih vremena. Na prvom mestu liste igrača s najvećom zaradom od nagrada na turnirima, ne uključujući marketinške aktivnosti, trenutno je Švajcarac Rodžer Federer s 97.855.881 dolarom, a sledi Đoković sa 97.171.248 dolara.

Imajući u vidu da pobednik turnira u Majamiju dobija 1.028.300 dolara, Novak bi izbio na čelnu poziciju, a u slučaju eventualnog poraza zaradio bi 501.815 dolara, pa bi zaostatak bio svega 182.818. Uz to, Novak ove godine u Majamiju nije izgubio nijedan set, pa bi novi trijumf s dva seta razlike postavio standarde svim narednim generacijama tenisera, tim pre što je ovaj turnir osvajao i prethodne dve godine na impresivan način.- Naravno da je velika čast kad vas porede s takvim teniserom kakav je bio legendarni Andre Agasi. Trudiću se da večeras ostvarim još jednu pobedu i izjednačim se s njim - poručio je najbolji svetski teniser.(K. R.)

Visoke temperatureBORIS BEKER BRANIO SRBINANemac Boris Beker, trener prvog tenisera sveta Novaka Đokovića, reagovao je na opaske komentatora Skaj sporta Barija Kovana, koji je kritikovao Srbina zbog igre prikazane u prvom setu protiv Davida Gofena.- To je prosto. Pokušajte da izađete na teren i prikažete vrhunski tenis na temperaturi od 100 stepeni Celzijusa protiv rivala koji nema šta da izgubi - poručio je Beker.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track