(VIDEO) EPIDEMIJA PREDAJA MEČEVA: Federer stigao do drugog kola i 85. pobede na Vimbldonu
Foto: Reuters

Dolgopolov se povukao

(VIDEO) EPIDEMIJA PREDAJA MEČEVA: Federer stigao do drugog kola i 85. pobede na Vimbldonu

Tenis -

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u drugo kolo Vimbldona, pošto mu je Ukrajinac Aleksandar Dolgopolov predao meč u drugom setu.

Federer je prvi set dobio 6:3, a u drugom je vodio 3:0 kada je Ukrajinac odlučio da preda meč zbog povrede.

Švajcarac će u drugom kolu igrati sa pobednikom meča između Dušana Lajovića i Grka Stefanosa Cicipasa.

Zanimljivo je da je ovo osmi meč prvog kola Vimbldona koji je završen ranije, odnosno da je jedan od igrača predao duel.

U ponedeljak je Nik Kirjos predao meč Pjeru-Ugu Erberu, a onda Denis Istomin se povukao na duelu protiv Donalda Janga. I naš teniser Viktor Troicki je predao zbog povrede meč Florijanu Majeru.

Martin Kližan je ranije danas predao meč u drugom setu Novaku Đokoviću, a Ruskinja Anastasija Potapova se povukla sa turnira tokom meča sa Tatjanom Marijom.

Meč prvog kola Vimbldona predao je i Janko Tipsarević posle 13 minuta igre Amerikancu Džaredu Donaldsonu. Amerikanac je u trenutku prekida vodio 5:0.

Španac Felisijano Lopez morao je da pruži ruku Adrijanu Manarinu pri rezultatu 5:7, 6:1, 6:1, 4:3. Lopez je morao da preda zbog povrede.

Pojedini teniseri su rizikovali karijeru i igrali prvi meč na Vimbldonu iako su povređeni, a jedan od razloga je i novčana nagrada. Naime svaki igrač dobije po 35.000 funti za učešće u prvom kolu.

Teniserka iz Luksemburga Mendi Minela izgubila je u prvom kolu Vimbldona od Frančeske Skijavone sa 6:1, 6:1, ali je po završetku meča šokirala svetsku javnost priznanjem da je u petom mesecu trudnoće. Minela je priznala da je nastupala samo zbog nagrade koja se dodeljuje igračima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track