NASTAVLJEN EGZODUS IZ ZVEZDE: Marko Simonović prešao u Zenit
Foto: Dado Đilas

TREĆI ODLAZAK SA MALOG KALEMEGDANA

NASTAVLJEN EGZODUS IZ ZVEZDE: Marko Simonović prešao u Zenit

Košarka -

Marko Simonović više nije košarkaš Crvene zvezde, već ruskog Zenita, objavio je klub iz Sankt Peterburga.

Simonović je treći igrač koji je ovog leta napustio crveno-bele, posle Luke Mitrovića (Bamberg) i Čarlsa Dženkinsa (Himki), a očekuje se da egzodus sa Malog Kalemegdana uskoro bude nastavljen.

"Zenit pozdravlja Marka Simonovića u Peterburgu i želi mu nove pobede u plavo-belom dresu", navodi se na sajtu Zenita.

Simonoviću je ovo četvrti odlazak u inostranstvo, jer je prethodno imao odiseje u belgijskom Ostendeu, nemačkoj Albi i francuskom Ortezu.

Posle završenog posla u Sankt Peterburgu, 30-godišnji šuter će se 20. juna pojaviti na početku priprema reprezentacije Srbije za Evrobasket.

Zenit će tako i sledeće sezone imati Srbina u sastavu iako ga je nedavno napustio Stefan Marković, koji je prešao u Himki.

Crvena zvezda se zahvalila Simonoviću na svemu što je učinio za klub.

"Simonović je u svom drugom mandatu u crveno-belom dresu pružao izvanredne partije, bio jedan od najboljih šutera u Evroligi i svojim trojkama u mnogome doprineo osvajanju trofeja i fantastičnim rezultatima u najjačem evropskom takmičenju.

Podsećamo da je Simonović u dva mandata sa Crvenom zvezdom mts osvojio dva trofeja namenjena šampionu ABA lige, isto toliko prvenstava Srbije i tri Kupa Radivoja Koraća. Takođe, bio je deo generacija koje su ostvarile istorijske rezultate na evropskoj sceni plasmanom u polufinale Evrokupa, Top 8 Evrolige i koja je prethodne sezone ostvarila neverovatnih 16 pobeda u Evroligi. Simone, hvala na svemu i srećno!", saopštila je Crvena zvezda. Simonović je potom zahvalio na podršci i obratio se crveno-belima stihova iz poznate pesme Olivera Dragojevića "A sad adio".

Gledam i kad sklopim oci, bicemo zajedno u dalekom svetu... ????⚪????????????❤❤???? to be continued ????????

A post shared by Marko Simonovic (@simke_12) on

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Leonardo, odluči šta želiš!

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track