OLGA DANILOVIĆ: Zbog Ane i Novaka izabrala sam tenis!
Foto: Profimedia

Teniserka otkrila kako je ušla u svet sporta

OLGA DANILOVIĆ: Zbog Ane i Novaka izabrala sam tenis!

Tenis -

Mlada srpska teniserka tokom turnira u Valensiji pričala o idolima i jasno poručila koji su joj ciljevi u nastavku profesionalne karijere

Otvoreno i iskreno, Olga Danilović prvi put je pričala o osobama zbog kojih je počela da igra tenis. To su Ana Ivanović i Novak Đoković.

- Novak Đoković mi je omiljeni igrač, a Ana Ivanović idol. Kada bismo svi imali takvu želju i posvećenost kao što je ima Novak, kolektivno bismo bili uspešniji. On je heroj za sve nas. Čak i ljudi koji ne prate sport u Srbiji gledaju njegove mečeve. Kada bih ostvarila pola od onoga što je on, bila bih presrećna - istakla je 16-godišnja Olga Danilović, a preneo Sportski žurnal.

- Tenis sam počela da igram kada sam gledala jedan Novakov meč na TV. Ne sećam se tačno koji je bio turnir, ali sećam se da je bio početak leta. Možda Rolan Garos, a možda i Vimbldon. Svidelo mi se i otišla sam na trening. Trčala sam na sve strane i udarala lopticu motivisana Novakom. Pretpostavljam da sam bila mnogo loša, ali mi se jako dopalo - dodala je naša talentovana teniserka.

foto: Dado Đilas

Podrška roditelja

TATA JE MOJ NAJVEĆI NAVIJAČ

Mlada teniserka ne krije da su joj roditelji velika podrška - otac, košarkaš Predrag Danilović i majka, novinarka Svetlana Danilović.

- Kad sam osvojila Antaliju, tata mi je prvi poslao poruku. Rekla sam mu da moram da osvojim to takmičenje kako bih se našla na listi. Poslao mi je: „Bravo, hajde da vidimo da li te ima!“ Moje ime se kasnije našlo među 1.000 na svetu - kaže Olga.

Kada je reč o Ani Ivanović, Olga je birala reči:

- Dobro je poznajem. Ona je sjajna osoba, bila je jedna od najboljih teniserki sveta i baš mi je žao što se povukla. Osvojila je Rolan Garos, učinila je Srbiju poznatom na planeti, stigla je do prvog mesta.

foto: Profimedia, AP

Kao i svaki sportista, tako i mlada Danilovićeva ima jasne ciljeve u karijeri.

- Zadovoljna sam kako prolazi 2017. godina, plan je bio da iskoristim svaku priliku. Moram konstantno da radim na svojoj igri - istakla je Olga.

U visokom društvu

JUČE JUNIORKA, DANAS SENIORKA

Olga Danilović je ove godine prešla iz juniorske u seniorsku konkurenciju. Trostruka grend slem šampionka u dublu trenutno je 363. na svetu:

- Sećam se kad sam prošle godine osvojila prvi profesionalni turnir u Antaliji. Otišla sam samo da bih videla kako je na seniorskim terenima i na kraju sam shvatila da taj nivo nije drugačiji. Otišla sam bez bilo kakvih očekivanja, niko me nije poznavao, nisu ništa znali o mojoj igri i na kraju sam slavila.

Kurir / Goran Anđelković

Foto: Profimedia, AP, Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Pa dokle bre? Sudija Anđelovski ponovo na terenu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track