ZAVERA PROTIV NOVAKA Rafa i Rodžer nanišanili Đokovića!
Foto: Profimedia

hoće da ga skinu sa trona

ZAVERA PROTIV NOVAKA Rafa i Rodžer nanišanili Đokovića!

Tenis -

Španski i švajcarski teniser poručili najboljem na svetu da je njihov cilj da budu bolji od njega u 2019. godini

Novak Đoković trijumfalno je završio 2018. godinu kao najbolji teniser na svetu. Iako je imao turbulentnu sezonu, uspeo je da se vrati na pravi način. Veliki izazovi čekaju ga u novoj sezoni, a Rafa Nadal i Rodžer Federer poručuju mu da će mu opet biti najveći rivali.

- Novak je još jednom dakazao da može da bude najbolji na svetu, ali i veoma problematičan protivnik. Uspeo je da se vrati. Protiv njega je veoma teško igrati i još teže ga pobediti. Novak je definitivno, jedan od najtežih protivnika koje je tenis izrodio - poručio je Nadal sa rodne Majorke gde se priprema za 2019. u svojoj akademiji.

foto: AP

Rodžer Federer ne planira penziju, a za novu sezonu se sprema u Bazelu i poručuje Đokoviću.

- Tenis je sada fizički mnogo teži nego donedavno, pa se trudim da uvek budem maksimalno spreman kada igram turnire. Mislim da to moji navijači posebno cene. Tako ću ući i u 2019. gde je ponovo glavni cilj osvajanje grend slemova, ali i povratak na prvo mesto - jasan je Švajcarac.

Novak Đoković se za novu sezonu spreman u Monte Karlu, a uskoro će sa svojim timom otputovati u Abu Dabi. Tamo će učestvovati na egzibicionom turniru koji će trajati od 27. do 29. decembra. Sledeći turnir na kojem će igrati je prvi grend slem u sezoni, Australijen open, od 14. do 27. januara.

Kurir sport/A. Radonić

Foto Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track