NOVAKOV MONSTRUOZNI TENIS: Đoković RAZNEO Hačanova na putu do polufinala i osigurao PRVO MESTO (VIDEO)
Foto: EPA/ALI HAIDER

SLEDEĆI JE FRANCUZ

NOVAKOV MONSTRUOZNI TENIS: Đoković RAZNEO Hačanova na putu do polufinala i osigurao PRVO MESTO (VIDEO)

Tenis -

Prvi reket sveta Novak Đoković ekspresno je pobedio Rusa Karena Hačanova 6:2, 6:2 u četvrtfinalu turnira u Dubaiju.

Ovo je bio Đokovićev 16. meč u 2020. godine i zabeležio je 16. pobedu.

Novakov rival u polufinalu biće jedan od francuskih tenisera, Hael Monfis ili Rišar Gaske.

Prvi reket sveta ne samo da je obezbedio plasman u polufinale turnira u Dubaiju, već je "overio" prvo mesto na ATP listi i sledeće nedelje, jer, čak i kada bi izgubio sledeći meč, imao bi 9900 poena, a Rafael Nadal bi osvajanjem titule u Akapulku, gde trenutno nastupa, stigao do 9850.

Đoković je danas ponovo igrao fantastično. Prvi put se u trećem kolu na terenu zadržao više od sat vremena. Za "razbijanje" Hačanova trebalo mu je 65 minuta.

Srbin je čak pet puta oduzeo servis rivalu! Doduše, prvi put na turniru je pretreo brejk, ali to je bio samo trenutak opuštanja u finišu prvog seta.

Đoković deluje kao mašina, nezaustavljivo! Sada protiv Hačanova u pobedama vodi 3:1.

Upitan posle meča da li igra tenis karijere, Đoković je rekao:

"Ne znam da li možemo baš tako da kažemo, ali osećam se dobro, igram dobro, volim da igram u večernjem terminu. Prethodnih dana je bilo vetrovito, pa nije bilo lako pronaći ritam. Karen može mnogo bolje nego što je igrao danas".

Na pitanje da li uživa u igri ili je fokusrian, Nole je imao spreman odgovor:

"Fokusiran se mora biti, ali to ne znači da ne uživate. Zaista uživam, volim da se takmičim, naročito ovde u Dubaiju".

Srpski teniser zaista deluje da je pun samopouzdanja i miran kada igra.

"Nisam baš uvek miran na terenu. Mi prolazimo kroz različte emocije, pa treba izdržati taj emotivni uragan. Najvažnije je biti svestan emotivnog rada, kao i udaraca. Zato mi iskustvo mnogo pomaže", zaključio je Đoković.

Novak protiv Monfisa i Gaskea kombinovano ima skor 29:1. Monfisa je savladao u svih 16 duela, a od Gaskea je izgubio jedan od 13, ali to je bilo pre 13 godina.

Uskoro opširnije...

TOK MEČA:

Drugi set:

6:2 - BREJK! KRAJ!

5:2 - Dupla servis greška Novaka, pa sjajan ritern Hačanova... Sve ostale poene u ovom gemu dobio je srpski teniser i došao na gem od pobede.

4:2 - Hačanov se ne predaje.

4:1 - Još jedan ekspresno dobijeni gem za Srbina. Vezao je osam poena.

3:1 - BREJK! Nole oduzima servis Hačanovu bez izgubljenog poena!

foto: Kurir sport/Violeta Đorđević

2:1 - Hačanov igra sve bolje, ali protiv ovakvog Đokovića se ne može.

1:1 - Novak je ponovo pritiskao Hačanova, ali nije došao do brejk lopte, već se posle njegove greške na mreži Rus "upisao" u drugom setu.

foto: Kurir sport/Violeta Đorđević
foto: Kurir sport/Violeta Đorđević

1:0 - Tamo gde je stao u prvom setu Đoković je nastavio u drugom. Dobio je uvodni gem u drugom setu.

Prvi set:

6:2 - BREJK! Hačanov je poveo 30:0, ali je Đoković dobio pet od narednih šest poena i stavio tačku na prvi set. Iskoristio je drugu brejk loptu u ovom gemu, a ukupno treću set loptu. Prvi set je trajao 32 minuta.

foto: Kurir sport/Violeta Đorđević

5:2 - BREJK! Novak se malo opustio i pretrpeo prvi brejk na turniru! Zapravo, u ovom gemu, u kome je servirao za osvajanje prvog seta, prvi put se u Dubaiju suočio sa brejk loptama. Hačanov nije iskoristio prvu šansu, ali zato jeste drugu.

foto: Kurir sport/Violeta Đorđević

5:1 - BREJK! Đoković ima dva brejka prednosti. U ovom gemu iskoristio je drugu priliku da oduzme servis rivalu. Hačanov je danas samo svedok Novakove fantastične igre.

4:1 - Au kako servira i kako igra Novak! Ovo je savršenstvo. Potvrdio je brejk uz atraktivnu igru. Osvojio je 12 uzastopnih poena!

3:1 - BREJK! Đoković je napravio brejk bez izgubljenog poena! Gem je završio fantastičnim riternom.

2:1 - Rus je osvojio prvi poen i to je bilo sve od njega. Đoković je bez problema osvojio gem, a završio ga je sjajnim drop šotom.

foto: Kurir sport/Violeta Đorđević

1:1 - Odlično je Đoković krenuo u prvom gemu na servis rivala - 0:30, ali je onda Rusu proradio servis i sa četiri uzastopna poena dobio gem.

1:0 - Novak je prvi servirao i izgubio dva poena. Međutim, nije dozvolio neizvesnost u ovom gemu, pa je od 30:30 vezao dva poena.

Đoković je do sada "precrtao" Tunišanina Maleka Džazirija (6:1, 6:2) i Nemca Filipa Kolšrajbera (6:3, 6:1), dok je Hačanov eliminisao Kazahstanca Mihaila Kukuškina (7:6, 6:1) i Austrijanca Denisa Novaka (6:3, 6:4).

Novak igra sjajno u 2020, dobio je svih 15 mečeva, osvojivši ATP kup i Australijan open.

Pobednik duela između Srbina i Rusa u polufinalu u petak igraće sa boljim iz francuskog derbija Hael Monfis - Rišar Gaske.

Đoković vodi protiv Hačanova 2:1 u pobedama.

Novak je bio bolji na Vimbldonu 2018. i krajem prošle godine u Dejvis kupu, dok je Karen slavio 2018. u finalu Mastersa u Parizu.

Đoković je trofej u Dubaiju osvajao četiri puta, ali poslednji put 2013.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track