DIJANA ĐOKOVIĆ ZAPLAKALA PRED KAMEROM: Kad se probudiš, a nemaš ni za najosnovnije (VIDEO)
Foto: Prtinscreen

TUŽNO

DIJANA ĐOKOVIĆ ZAPLAKALA PRED KAMEROM: Kad se probudiš, a nemaš ni za najosnovnije (VIDEO)

Tenis -

Pre nego što su glamurozna svetla belog sporta obasjala Noletov put ka vrhu, Dijana Đoković otkriva sa kakvim su se sve problemima susretali.

Koliko je bilo teško kada nemate da kupite svojoj deci osnovne potrepštine za život, glasilo je jedno od pitanja.

- Ujutru kad se probudiš i nemaš da kupiš najosnovnije stvari, to te boli. Evo, rasplakali ste me sad - rekla je Dijana Đoković.

Poznato je da se porodica Đoković u najteža vremena, tokom devedesetih godina, odricala mnogo čega kako bi omogućila Novaku da krene ka teniskim visinama.

O tim problemima često je pričao i Novakov otac Srđan. Pred put u SAD na jedan turnir, trebalo je hitno da obezbedi novac.

- Otišao sam kod jednog zelenaša, govoreći mu da mi zbog avionskih karata treba hitna uplata već sutradan. Gledao me je dok sam pričao i pitao me da li žurim, a onda je rekao: "Znaš, kod mene je kamata 12 odsto na mesečnom nivou, ali ti pošto žuriš, za tebe je 15. Gledao sam ga nekoliko sekundi i uzeo pare. Kad samo došao kući, zaključao sam se u kupatilu i polomio i ruke i noge od besa." Da su te pare bile za mene, drugačije bi bilo. Ali ovo je bilo za moje dete - ispričao je pre nekoliko godina Srđan Đoković.

Uskoro na televiziji Arenasport kreće serijal emisija o majkama velikih šampiona. Majka najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića Dijana biće gošća u prvoj epizodi.

Pored Dijane Đoković, u serijalu se pojavljuju i majka pokojnog Harisa Brkića, Ivane Španović, Jelene Bruks, Luke Jovića, Dražena Petrovića...

(Kurir sport, Predrag Gajić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track