SRBIJO, DA LI SI SPREMNA ZA NOVI TENISKI SPEKTAKL: Novak upisao i drugu pobedu u jednom danu i zakazao EPSKO finale sa Nadalom!
Foto: AP

atp rim

SRBIJO, DA LI SI SPREMNA ZA NOVI TENISKI SPEKTAKL: Novak upisao i drugu pobedu u jednom danu i zakazao EPSKO finale sa Nadalom!

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale mastersa u Rimu, pošto je večeras u polufinalu pobedio Italijana Lorenca Sonega 6:3, 6:7 (5-7), 6:2.

U finalu mastersa u Rimu Đoković će igrati protiv Španca Rafaela Nadala, koji je u polufinalu bio bolji od Amerikanca Rejlija Opelke 6:4, 6:4.

Bio je ovo drugi meč u danu za oba igrača, pošto su ranije odigrali svoje četvrfinalne duele, koji su sa jučerašnjeg rasporeda zbog kiše pomereni za subotu Đoković je bez većih problema došao do prvog seta, ključni brejk napravio je u četvrtom gemu, a tu prednost je sačuvao i posle 35 minuta igre iskoristio je prvu set loptu.

Ceo drugi set obeležili su sigurni servis gemovi oba rivala. U 10. gemu Đoković je morao da spasava dve set lopte, ali je u narednom gemu brejknuo Sonega.

U sledećem gemu servirao je za trijumf, imao je dve meč lopte koje nije iskoristio.

Usledile su brejk lopte za Sonega, a Italijan je iskoristio drugu i odveo set u taj-brek.

Taj brejk je doneo veliku borbu, Djokoivć je bolje krenuo i poveo sa 4:2, Sonego je brzo uzvratio i nanizao četiri poena i ponovo došao do set lopti.

I ovaj put Đoković je spasio jednu, ali drugu nije uspeo i meč je otišao u treći odlučujuči set.

Đoković je u četvrtom gemu odlučujućeg seta uzeo servis rivalu, a tu prednost je materijalizovao u narednom za vođstvo od 4:1.

Pri rezultatu 5:2, Đoković je još jednom došao do brejka i ovog puta završio meč u svoju korist.

Tok meča:

Treći set:

6:2 - Kraj! Nole je iskoristio treću meč loptu na meču i izborio 11 finale u Rimu. Na redu je Rafael Nada!

5:2 - Perfektan gem za Noleta koji smečem završava i sada ga još jedan gem deli od velikog finala sa Nadalom. Italijan sada servira za ostanak u meču.

4:2 - Siguran gem za Italijana, dozvolio je Novaku samo jedan poen. Ipak, deluje sa Đoković čuva snagu za svoj servis koji mu je sada dosta bitniji.

4:1 - Potvrdio je Nole brejk, sada ga dva gema dele od velikog finala sa Rafom Nadalom.

3:1 - BREJK! Nole pravi brejk i u trećem setu. Dozvolio je Italiju samo jedan poen u ovom gemu. Sada mu je za finale potrebno samo da sačuva svoj servis.

2:1 - Konačno jedan lagan gem za Noleta. Došao je do ovog gema bez izgubljenog poena.

1:1 - Imao je Nole 30:30 i priliku da dođe do brejka, ali je energija Italijana došla do izražaja i ponovo se Lorenco izvukao.

1:0 - Ima je Italijan 40:0 i tri brejk lopte, ali Novak je onda sjajnom serijom došao do pet vezanih poena i spasao svoj servis.

Drugi set:

6:7 - Idemo u treći set, Nole nije uspeo da iskoristi dve meč lopte i Italijan je izborio treći set. Ovaj taj-brejk pripao je Sonegu rezultatom 7:5.

6:6 - Imao je Nole nekoliko meč lopti, ali Italijan je prvi put u meču napravio brejk i ovaj set odveo u taj-brejk! Spektakularan tenis igra se u Rimu. Ovaj set traje čak 80 minuta.

6:5 - BREJK! Osmu brejk loptu u ovom setu koristi Nole i sada je na gem od finala i duela sa Rafom Nadalom.

5:5 - Najduži gem u dosadašnjem meču. Imao je Italijan čak dve brejk lopte za izjednačenje u setovima, ali je Nole uz puno sreće uspeo da sačuva svoj servis. Idemo dalje...

4:5 - Ponovo je Nole propustio dve brejk lopte i ponovo je Italijan uz puno sreće preživeo ovaj gem i ostao u meču. Bori se Italijan, Nole nikako da ga "slomi".

4:4 - Novi Noletov gem bez izgubljenog poena, ali kakav. Novi as i puno vinera za Đokovića. Sjajan tenis igra Nole u Rimu.

3:4 - Tri brejk lopte spasao je Italijan u ovom gemu, delovalo je da će Nole do brejka, ali kada je bilo najteže Sonego je odigrao najbolje i pokazao da nije slučjano u polufinalu.

3:3 - Drugim asom na meču Nole dolazi do gema. Imao je Italijan priliku na 30:30, ali jednu laku loptu izbacio je u aut. Nakon toga Nole nije imao više dilama.

2:3 - Imao je Nole priliku, ali odličnim forhendom Italijan se izvukao i sprečio brejk, idemo dalje...

2:2 - Ponovo je Nole izgubio samo jedan poen na svoj servis. Sjajno igra Italijan danas, ali Đoković je prosto perfektan.

1:2 - Imao je Nole jednu brejk loptu u ovom gemu, ali Italijan je uspeo da se izvuče odličnim servisom i sačuva svoj servis.

1:1 - Agresivan je Novak na ovom meču i veoma siguran na svoj servis. Italijan praktično nema priliku za brejk.

0:1 - Prvi gem u drugom setu osvaja Italijan na svoj servis sa samo jednim izgubljenim poenom.

Prvi set:

6:3 - Nole je osvojio ovaj ser za samo 34 minuta i izgubio je samo 4 poena na sovj servis. Đoković je na set od finala i duela sa Rafom Nadalom.

5:3 - Sjajan gem za Italijana koji je Noletu dozvolio samo jedan poen. Đoković sada servira za osvajanje seta.

5:2 - Sjajno servira Nole danas. Izgubio je samo jedan poen u ovom gemu, deluje da Italijan danas neće imati nikakvu šansu. Đokovića deli još jedan gem od seta.

4:2 - Prvi gem za Italijana bez izgubljenog poena. Može li Italijan do brejka!?

4:1 - Novim servis vinerom Nole je potvrdio brejk. Imao je Italijan priliku na 30:30, ali onda je Nole dodao gas i rešio pitanje pobednika gema.

3:1 - BREJK! Nole nije iskoristio prvu brejk loptu, ali već drugu jeste.

2:1 - Ponovo perfektan gem za Noleta, ponovo bez izgubljenog poena.

1:1 - Posle dosta borbe i preokreta Italijan osvaja prvi gem na meču.

1:0 - Nole je osvojio prvi gem na svoj servis bez izgubljenog poena.

Meč je počeo, Nole servira prvi.

Oba tenisera su izašla na zagrevanje, uskoro se očekuje početak meča. Greje sunce u Rimu, idealni su uslovi za igru, očekuje se spektakl.

Nole je ranije danas bio bolji od Grka Cicipasa u tri seta i posle velikog preokreta. Ovaj meč počeo je još juče, bio je prekidan zbog kiše, pa je tek danas nastavlje. Zbog zgusnutog rasporeda Nole će tako danas morati da odigra dva meča, četvrtfinalni i polufinalni.

Nole je protiv Sonega igrao samo jednom i karijeri. Bilo je to u oktobru prošle godine u četvrtfinalu turnira u Beču kada je Italijan napravio veliko iznenađenje i savladao Đokovića u dva seta. Novak je tada odigrao jedan od najslabijih mečeva u karijeri pošto je uspeo Italijanu da uzme samo tri gema.

U drugom polufinali snage su odmerili Rafa Nadal i Amerikanac Opelka. Španac je lako u dva seta izašao na kraj sa talentovanim Amerikancem kome je ovo jedan od najvećih uspeha u karijeri.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track