NADAL PRED FINALE SA NOVAKOM: Umor neće biti ono što če odlučiti pobednika turnira!
Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

KONFERENCIJA

NADAL PRED FINALE SA NOVAKOM: Umor neće biti ono što če odlučiti pobednika turnira!

Tenis -

Rafael Nadal se plasirao u finale Mastersa u Rimu pobedom nad Rejlijem Opelkom u dva seta – 6:4, 6:4.

To će Špancu biti 12. finale u prestonici Italije gde ga čeka Novak Đoković.

Finale je na programu u nedelju od 17 časova.

"Kada igrate protiv ovakvog protivnika (Opelka), znate da igra neće biti lepa, jer je teško naći ritam u igri. Teško je doći do brejk-lopte. Morate biti fokusirani sve vreme na servis. Isto tako, mislim da sam samo morao da se suočim sa brejk-loptama u jednom gemu. Napravio sam dva brejka i u dva seta. Mnogo mi znači što sam u finalu u Rimu", rekao je Nadal posle meča.

Svi očekuju novi klasik u finalu između Nadala i Đokovića, s tim da se veće šanse daju Špancu pošto je znatno odmorniji, budući da najbolji teniser sveta igra drugi meč u istom danu.

Ipak, Nadal ne misli da je Đokovićev umor zbog zgusnutog rasporeda njegova prednost.

"Verujem da su svi teniseri spremni. Imao sam veoma tešku nedelju. Ne mislim da će ovo što se danas dešavalo uticati na finale. Proveo sam nedelju neizvesnih dana na terenu i ponovo sam u finalu", ponovio je Nadal.

Novak Đoković
foto: EPA/Ettore Ferrari

"Ovo što se ovde dogodi neće imati uticaja dve nedelje u Parizu. Želim da pobedim, jer smo u Rimu. Verujem da je moja priprema za Rolan Garos već gotova, jer sam u poslednjih mesec dana obavio dobar proces. Igrao sam četiri turnira koja sam planirao. Jedina zaista negativna stvar bio je meč protiv Rubljova u Monte Karlu. Ono što trenutno želim je da odigram dobam meč i da vidimo. Igram sve bolje i bolje. Evo, i ja sam imao težak žreb i u finalu sam. Dugo sam bio na terenu i preostale su mi dve nedelje za Rolan Garos posle Rima", rekao je Nadal.

Upitan je i za održavanje Olimpijskih igara ovog leta.

"Ne mogu da kažem da li ih treba održati ili ne. Učiniće se ono što se mora učiniti. Odluke bi trebalo da daju prioritet zdravlju sportista i građana. Na nekom nivou, više bih voleo da sačekam još godinu dana, jer većina stanovništva će tada biti vakcinisana. Najveći sportski festival bez publike je značajno manji", zaključio je Nadal.

Finale je na programu u nedelju od 17 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track