AUSTRALIJAN OPEN OBJAVIO NAGRADNE FONDOVE: Ako Nole ne ode u Melburn, izgubiće ogromnu svotu novca kao potencijalni pobednik!
Foto: Profimedia

Lova

AUSTRALIJAN OPEN OBJAVIO NAGRADNE FONDOVE: Ako Nole ne ode u Melburn, izgubiće ogromnu svotu novca kao potencijalni pobednik!

Tenis -

Ove godine i muški i ženski pobednici će imati isti nagradni fond

Bliži se početak prvog grend slema u sezoni, Australijan Opena (17. - 30.januar), pa su organizatori objavili nagradne fondove za sve učesnike turnira.

Ovogodišnje izdanje melburnškog grend slema imaće ukupan fond u vrednosti od 75 miliona dolara.

Zbog pandemije, nagradni fond raznih turnira, uključujući grend slemove, bio je pogođen i turniri su morali da smanje fond kako bi se nosili sa drugim finansijama.

Uzimajući u obzir niže rangirane tenisere koji često ispadaju u ranijim rundama, mnogi turniri su odlučili da povećaju novčanu nagradu u ranijim fazama takmičenja i odbiju novac u kasnijim rundama.

Novak Đoković, Australijan open
foto: Profimedia

Prošlogodišnji Australijan Open imao je fond u vrednosti od 71,5 miliona dolara, a izdanje prvog grend slema za 2022.godinu imaće nagradni fond od 75 miliona dolara, što je blagi porast od 4,5% u odnosu na 2021.godinu.

I muški i ženski pobednici će imati iste novčane nagrade na AO 2022, za razliku od turnira na nivou turneje.

Prateći trend iz prošle godine, za prva četiri kola mečeva, došlo je do dobrog povećanja novčane nagrade u poređenju sa povećanjem nagrada za poslednja tri kola slema.

Melburn, Australijan open, navijači
foto: EPA/ROMAN PILIPEY

Glavna teniska vest je da najbolji svetski teniser, Novak Đoković, neće igrati na ATP kupu u Sidneju (01. - 09.januar). Brojni Noletovi navijači su se zabrinuli i zapitali da li to može značiti i njegov neodlazak na prvi grend slem u Melburn, ali ostaje da se vidi.

Odlaskom na turnir, Đoković bi mogao da obori rekord, osvoji 21.grend slem, desetu titulu na Australijan Openu, ali i lepo zaradi, preko 4 miliona evra kao novi/stari šampion Australije.

Australijan Open
foto: Printscreen / firstsportz.com

Kurir sport / Firstsportz.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track