NA PRAGU 44.GODINE, A NE ŽELI DA SE PENZIONIŠE: Điđi Bufon najavio novi transfer, želi da brani na egzotičnoj destinaciji!
Foto: Profimedia

Legenda

NA PRAGU 44.GODINE, A NE ŽELI DA SE PENZIONIŠE: Điđi Bufon najavio novi transfer, želi da brani na egzotičnoj destinaciji!

Fudbal -

Čuvar mreže nema nameru da okači rukavice o klin

Legendarni Đanluiđi Bufon (43) vratio se u Parmu, tamo gde je sve počelo, a izgleda da mu to neće biti poslednji klub u karijeri.

Iako je povratkom u klub za koji je debitovao u seniorskom fudbalu ispunio želju mnogobrojnih navijača, Bufon nema nameru da miruje i želi da ide dalje. I to veoma daleko od Italije, čak na drugi kontinent.

Još ranije u jednom od intervjua, Bufon mašta o selidbi na drugi kraj sveta. Tamo bi mogao da obuče dres nekog meksičkog ili američkog tima i doživi iskustvo kakvo nije imao u Evropi.

-Da sam osvojio Ligu šampiona, već bih završio karijeru. Ovako bih voleo da igram u Meksiku ili Sjedinjenim Državama. To su iskustva koja bih voleo da isprobam, ali videćemo šta će biti od svega toga, ispričao je legendarni čuvar mreže.

Đanluiđi Bufon
foto: AP

Italijanski golman do sada nije imao takva iskustva, pošto je branio samo za tri evropska kluba. Karijeru je počeo u Parmi, godinama bio član Juventusa, a jednu sezonu proveo je u Pari Sen Žermenu.

Još nije odlučio čime bi se bavio nakon igračke karijere, a iako će za mesec dana proslaviti 44. rođendan deluje da kraj nije uopšte nije ni na vidiku.

Za sada, Điđi je završio samo karijeru u reprezentaciji, gde je između 1997. i 2018. godine upisao čak 176 nastupa!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track