BURNA SUBOTA U MELBURNU: Nole saslušan, pa pritvoren! Australija priznala da nije opasan! U hotelu za imigrante čeka suđenje
Foto: AP/Mark Baker, Profimedia

DRAMA I DALJE TRAJE

BURNA SUBOTA U MELBURNU: Nole saslušan, pa pritvoren! Australija priznala da nije opasan! U hotelu za imigrante čeka suđenje

Tenis -

Suđenje Novaku Đokoviću pred Saveznim sudom Australije, kada će biti odlučeno da li će najbolji teniser sveta ostati u Australiji i učestvovati na Australijan openu ili će biti deportovan, biće održano u subotu u 23.30 po srednjoevropskom vremenu, odlučeno je tokom preliminarnog saslušanja.

Tokom preliminarnog saslušanja Đokovićeva odbrana je zahtevala da konačnu odluku donese tročlano veće, dok advokat države nije pristao na takav zahtev. Ipak, Noletovim zastupnicima se ispunio zahtev pa će o slučaju će odlučivati tročlano sudsko veće Saveznog suda.

Zakon o imigraciji, Imigracija, Migranti
foto: Profimedia

Prema navodima lokalnih medija, Đoković je posle saslušanja dovezen u hotel za imigrante "Park", gde se nalazio nakon prvog ukidanja vize.

Đoković je dobio prvi spor na sudu države Viktorija u vezi sa ukinutom vizom, ali je australijski ministar za imigracije Aleks Hok iskoristio diskreciono pravo i poništio mu vizu. Ponovo se otišlo na sud Viktorije, kod sudije Entonija Kelija, ali je predmet potom prebačen na Savezni sud kod sudije Džona O'Kahalana.

Novak
foto: Profimedia

Tok burne subote u Melburnu možete pogledati u nastavku teksta:

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ponovo je smešten u imigracioni pritvor u Melburnu, gde će sačekati početak zvaničnog saslušanja na kojem će biti odlučeno da li može ostane u Australiji nakon što mu je drugi put ukinuta viza.

14.27 - ŠPANSKA MARKA SE NAŠALILA SA NADALOM

Kada se Nadal povuče preporučićemo ovaj video...

14.00 - ŠAHOVSKI VELEMAJSTOR PRUŽIO PODRŠKU NOVAKU

Tejmur Radžabov, azerbejdžanski šahovski velemajstor podržao je najboljeg tenisera sveta.

"Puna podrška! Strašno je šta rade jednom od najboljih sportista ikada", napisao je Radžabov.

13.20 - HRVATSKI FUDBALER UZ NOVAKA!

Dejan Lovren od početka drame sa srpskim teniserom pruža podršku putem društvenih mreža.

"Veliku podršku saljem Novaku. Nedaj se, izdrži jos ovo malo torture u 21. veku. Ne znaju oni da gube već 0:2", poručio je hrvatski fudbaler.

12.34 - KARACEV BOLJI OD MAREJA ZA TITULU U SIDNEJU

Dok traje drama oko Novaka Đokovića u Melburnu, na teniskom turniru u Sidneju ruski teniser Aslan Karacev osvojio je titulu. Rus je u finalu pobedio Britanca Endija Mareja sa 6:3, 6:3. Više o tome čitajte na OVOM LINKU.

ZAPRATITE STRANICU KURIR SPORT NA FEJSBUKU

12.06 - CICIPAS ODBIO DA PRIČA O NOVAKU

Grčki teniser Stefanos Cicipas još jednom je pokazao da nije na strani Novaka Đokovića kada je u pitanju njegova borba protiv Vlade Australije. Više o ovoj vesti čitajte na OVOM LINKU.

Novak Đoković, Stefanos Cicipas
foto: EPA/EFE, Profimedia

11.54 - NAOMI OSAKA: Moje mišljenje neće promeniti ništa!

Naomi Osaka Novakovu situaciju opisuje kao nesrećnu, ali ne želi da iskaže svoje mišljenje o svemu... Više o tome čitajte na OVOM LINKU.

11.39 - AUSTRALIJA PRIZNALA DA NOVAK NIJE OPASAN

U zvaničnim dokumentima podnetim sudu, mišljenje stručnjaka je da Novak Đoković ne predstavlja opasnost po Australiju. Više o tome čitajte na OVOM LINKU.

11.09 - NIKAD JAČA PODRŠKA NIKA KIRJOSA ZA NOVAKA

Nakon što je javno stao uz Novaka i rekao da ga je sramota što je Australijanac, zbog svega što se svetskom broju jedan dešava, Kirjos je ponovo poručio da je uz Srbina i da želi da ipak zaigra na prvom grend slemu sezone.

"Mi ga samo tretiramo kao Novaka Đokovića, a ne kao ljudsko biće. Zamislite kako se on sada oseća. Verovatno sada malo želi i podrške od nas drugih igrača. E, pa od mene je ima. On je samo želeo da dođe ovde i igra Australijan Open i msilim da je veoma bitno da ga igra", rekao je Kirjos, a celu vest možete pročitati na OVOM LINKU.

10.59 - MEDVEDEV ZAHTEVA ODGOVORE

Ruski teniser Danil Medvedev govorio je na konferenciji za medije pred prvi grend slem u sezoni i o situaciji u vezi sa Novakom Đokovićem. Medvedev nije želeo unapred da osuđuje ni jednu ni drugu u slučaju Novaka Đokovića, pa je istakao da neke stvari moraju biti razjašnjene, jer je tu prisutno mnogo nelogičnosti. Više o tome čitajte na OVOM LINKU.

Novak Đoković, Danil Medvedev
foto: Profimedia

10.12 - ŠOKANTAN SNIMAK KRUŽI INTERNETOM

Džoel Ficgibon, poznati laburista i zamenik predsednika izabranog komiteta za regionalnu Australiju, podelio je na svom Tviter nalogu jedan video snimak na kom se vidi kako Aleks Hok, čovek koji je po drugi put ukinio vizu najboljem svetskom teniseru Novaku Đokovicu, hvali srpskog tenisera. Više o tome čitajte na OVOM LINKU.

09.57 - KLADIONICE NE RAČUNAJU NA NOVAKA

Poznati sajt za praćenje rezultata,obrisao je Đokovićev meč prvog kola i precrtao ga kao otkazan. Više o tome čitajte na OVOM LINKU.

09.05 - OGLASIO SE RAFAEL NADAL

Španski teniser Rafael Nadal izjavio je da je Australijan open važniji od bilo kog igrača i da će takmičenje u Melburnu biti sjajno sa ili bez Novaka Đokovića. Više o tome čitajte na OVOM LINKU.

Rafael Nadal
foto: EPA/DIEGO FEDELE

08.48 - VELIKA POBEDA NOVAKOVIH ADVOKATA

Pravni tim Novaka Đokovića izvojevao je bitnu pobedu pred večerašnje suđenje! Naime, kako javljaju australijski mediji, usvojen je zahtev Đokovićevih advokata da na suđenju, koje počinje večeras od 23:30, bude prisutna puna sudijska komisija. Više o tome pročitajte na OVOM LINKU.

08.10 - NOVAK U IMIGRACIONOM PRITVORU

Agencija "Asošijejted pres" objavila je fotografiju Novaka Đokovića uz koju je napisala da je nastala u trenutku dok srpskog tenisera po drugi put odvoze u imigracioni pirtvor. Više o tome pročitajte na OVOM LINKU

07.30 - Dobro došli na Kurirov blog! Ovde možete pratiti dešavanja u slučaju Novaka Đokovića iz minuta u minut!

Na pripremnom ročištu, održanom prošle noći, sudija Dejvid O'Kalahan zakazao je zvanično saslušanje pred Saveznim sudom Australije za subotu u 23.30 po srednjeevropskom vremenu.

Sudija još jedino treba da odluči da li će konačnu odluku o Đokoviću doneti jedan sudija ili tročlano veće, što su zatražili advokati srpskog tenisera.

Đoković je prethodno imao razgovor sa imigracionim vlastima, ali detalji tog saslušanja nisu poznati.

Novak Đoković, viza, Savezni sud Australije, Melburn
foto: HTS Mario Ćužić, Profimedia

Advokati srpskog tenisera su ubrzo nakon preliminarnog saslušanja potvrdili da će on provesti noć u imigracionom pritvoru. Đokoviću je juče drugi put ukinuta australijska viza, nakon što je u zemlju ušao nevakcinisan protiv korona virusa, ali uz medicinsko izuzeće, kako bi učestvovao na Australijan openu.

Odluku o ukidanju vize doneo je ministar za imigracije Aleks Hok jer bi, po njegovom mišnjenju, prisustvo nevakcinisanog igrača moglo da podstakne protivljenje vakcinaciji protiv korona virusa.

Aleks Hok
foto: EPA/LUKAS COCH, Profimedia

Đokoviću je viza prvi put ukinuta po njegovom dolasku u Melburn, nakon što su zvaničnici australijskih graničnih vlasti procenili da "nije pružio odgovarajuće dokaze" da bi dobio medicinsko izuzeće.

On je potom nekoliko dana proveo u imigracionom hotelu pre nego što je dobio prvi spor na sudu kada je odlučeno da mu se vrati viza i da bude pušten iz pritvora.

Đoković na Australijan openu pokušava da osvoji rekordni 10. trofej na tom turniru i rekordnu 21. grend slem titulu.

Takmičenje na prvom grend slem turniru počinje u ponedeljak.

Novak Đoković, Australijan open
foto: EPA

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track