BEKER NE ODUSTAJE, OPET ĐOKOVIĆU GOVORI ISTU STVAR! Nemac zbunjen posle drame u Australiji: Ne znam šta se dešava u Novaku...
Foto: Profimedia

svi su na gubitku

BEKER NE ODUSTAJE, OPET ĐOKOVIĆU GOVORI ISTU STVAR! Nemac zbunjen posle drame u Australiji: Ne znam šta se dešava u Novaku...

Tenis -

Čuveni nemački teniser Boris Beker, još jednom je uputio istu poruku Novaku Đokoviću.

Beker koji je bio Novakov trener i dok je trajala drama Đokovića u Melburnu komentarisao je čitavu situaciju.

Tada je poručio da mu savetuje da primi vakcinu, a sličnog je mišljenja i sada.

- Bilo koja Vlada je veća od bilo kog pojedinca, malo me je iznenadilo što je sud u ponedeljak prošle nedelje doneo presudu u Đokovićevu korist. Ali očigledno da Vlada ima poslednju reč. Mislim da nema pobednika, Novak sigurno plaća najveću cenu, ali Tenis Australija, država Viktorija i Australija ne izlaze dobro, i sa žalošću to mogu da kažem jer je bila jedna od najgostoljubivijih zemalja u svetu tako dugo. Malo sam zbunjen onim što se dogodilo, ali su veoma stroga pravila vakcinacije napravila razliku - rekao je Beker u jednoj emisiji na "Eurosportu".

Boris Beker
foto: EPA/DAVE HUNT

On je govorio i o mentalnoj snazi Đokovića i kako misli da je srpski teniser prihvatio sve što se desilo.

- Ne znam šta je u njemu iznutra, rekao je prave stvari, nije prekršio nijedan zakon, to je najvažnije reći, ali očigledno je to veliki udarac za njega. Australijan open je njegov omiljeni turnir, osvojio ga je devet puta, želeo je da obori rekord po broju Gren slemova, šansa mu je oduzeta, tako da mislim da je duboko u sebi veoma frustriran - poručio je Nemac i dodao:

- Život bi mu bio lakši, ali svet je podeljen. On je najpoznatiji čovek koji je protiv vakcinacije, siguran sam da je Rolan Garos gledao sagu, Vimbldon takođe. Videćemo šta će Novak učiniti, ali sam siguran da će i u maju, i u junu biti ograničenja. Naravno da mu je najlakše rešenje da se vakciniše - rekao je dvostruki šampion Rolan Garosa.

Nemac veruje da će svako ko ne primi, ili nije već primio vakcinu imati poteškoća u nastavku sezone.

- Moraće da ima posebne dozvole, medicinska izuzeća. Teško je znati pozadinu i koliko papira morate da popunite da biste dobili priliku da učestvujete na turniru. Dovoljno je teško osvojiti turnir, a sada je tu i mučenje oko dokumenata za učešće. Mislim da je lud svet u kom živimo, ali takav je, svi smo imali dve godine da ga prihvatamo, nema drugog izbora - zaključio je Beker.

Kurir sport

Bonus video:

20:30

TENISERIMA ODGOVARA DA NOVAK NE IGRA! Zašto ne postoji adekvatna reakcija na slučaj Đokovića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track