KIRJOS SE MANGUPIRAO PROTIV BRITANCA: Kontroverzni Australijanac prevazišao sebe, pravio je SULUDE POTEZE u seriji (VIDEO)
Foto: Profimedia

neverovatan je

KIRJOS SE MANGUPIRAO PROTIV BRITANCA: Kontroverzni Australijanac prevazišao sebe, pravio je SULUDE POTEZE u seriji (VIDEO)

Tenis -

Pobedom nad Lajamom Brodijem rezultatom 6:4, 6:4, 6:3, Nik Kirjos je obezbedio plasman u drugo kolo Australijan opena.

Kada je reč o konkurenciji muškaraca već smo videli na delu srpske tenisere (Lajović i Kecmanović pobedili, Krajinović, Đere i Milojević izgubili), bilo je i iznenađenja, ali i povlačenja s turnira zbog povreda.

Međutim, ono što nam je priredio Nik Kirjos, 115.. teniser sveta zaista niko nije očekivao, a navikli smo od njega na svakakva iznenađenja na terenu.

Kontroverzni Australijanac koji je, začudio mnoge rečima o Novaku Đokoviću i drami u kojoj se našao srpski teniser, u prvom kolu je za rivala imao Britanca Lajama Brodija (128.).

Dobio je Australijanac prvi set posle nešto više od pola sata igre rezultatom 6:4, a detalj iz tog dela igre nikome nije promakao.

Naime, nakon jednog servisa koji je išao do brzine od 220 kilometara na čast, Kirjos je odlučio da iznenadi protivnika.

Nik Kirjos
foto: Profimedia

I, i te kako ga je iznenadio...

Nik je izveo servis kakav verovatno nikada niste videli - kroz noge. Zvuči neverovatno, ali zaista je to uradio, a ne samo da je uradio, već je i napravio servis viner pošto je Brodi, verovatno potpuno zbunjen poslao ritern u aut.

Dileme nema, voleli ga ili ne, Nik Kirjos je jedan od najtalentovanijih i najzabavnijih tenisera na ATP turu.

To je dokazao i u nastavku meča.

Identičnim rezultatom je osvojio i drugi set tokom kojeg je nastavio da radi ono što ume bolje od drugih.

Igrao je za publiku, pa je tako nastao još jedan ludački potez.

Kada je i takav poen osvojio, lagano je krenuo na "juriš" ka drugom kolu gde će ga čekati težak posao protiv prvog favorita za osvajanje turnira, Danila Medvedeva.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track