NADAL MORA NA OPERACIJU! Toni otkrio kada će Rafa ići pod nož zbog RETKE BOLESTI: Posle toga neće moći da igra na najvišem nivou
Foto: AP

neizbežno

NADAL MORA NA OPERACIJU! Toni otkrio kada će Rafa ići pod nož zbog RETKE BOLESTI: Posle toga neće moći da igra na najvišem nivou

Tenis -

Tokom cele karijere Rafael Nadal je imao probleme sa povredama, iako je uvek važio za jednog od fizički najspremnijih tenisera.

O njegovom problemu je za medije u Španiji pričao stric Toni Nadal koji je otkrio da će njegov bratanac morati na operaciju.

- Specijalista koji ga je pregledao 2005. godine nam je rekao da bi bilo teško za njega da se bavi sportom na vrhunskom nivou, ali Rafa ga je demantovao na najbolji mogući način, jer se odlično nosio sa tom teškom situacijom. Izgledalo je da će imati kratku karijeru, ali sve je ispalo mnogo bolje nego što smo očekivali - rekao je Nadal medijima na Majorki.

Njegove reči je preneo i britanski "Ekspres" koji je podsetio da je Nadalu dijagnostifikovan Miler-Vajs sindrom, retka bolest koja izaziva deformitet jedne centralne kosti u stopalu.

Toni i Rafael Nadal
Toni i Rafael Nadalfoto: AP

Rafin stric je otkrio kada će operaciji biti izvršena.

- On će posegnuti za tim rešenjem kad završi karijeru, nikako dok igra. Operacija je takva da posle ne bi mogao da igra na najvišem nivou, zato to ne može da učini sada - poručio je Toni Nadal.

Povodom operacije kontaktiran je i Žilver Versije, stručnjak u oblasti ortopedije.

- To je takav zahvat da posle nje pacijent može da hoda, ali ne bi bio u stanju da trči. Zato i odlažemo takve operacije i primenjujemo ih samo kod onih koji su u jakim bolovima i ne mogu normalno da hodaju. To nije slučaj sa Nadalom.

I sam Nadal je govorio pre, tokom, ali i nakon turnira u Melburnu gde je osvojio 21. grend slem trofej da je bio u teškoj situaciji i da uopšte nije ni znao da li će moći da igra na Australijan openu.

On je takođe govorio da je u jednom trenutku bila aktuelna i opcija da prvi grend slem u 2022. godini bude njegov poslednji u karijeri.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track