KAKO JE NOVAK POSTAO "ČOVEK OD GUME": Đoković otkrio tajnu uspeha, iza svega stoji jedna ŽENA!
Foto: EPA/ALI HAIDER

ZANIMLJIVO

KAKO JE NOVAK POSTAO "ČOVEK OD GUME": Đoković otkrio tajnu uspeha, iza svega stoji jedna ŽENA!

Tenis -

Novak Đoković poznat je kao sportista koji vodi mnopgo računa o svom zadravlju ,samim tim i svom telu.

Njegove pokretljivost i rastegljivost na turnirima mnoge je oduševila.

"Iza svega toga je mnogo rada. Ja mogu da se rastegnem kao gimnastičar, a to nije zato što sam takav rođen, nego zato što se istežem od sedme godine", rekao je Novaku intervjuu za "L'ekip"

Novak je pristalica teorije da talenat nosi tek neznatni deo uspeha i da je konstantan rad najvažniji.

"Šta je talenat? Da, ja verujem u talenat, recimo da je to genetska prednost, ali on nosi samo mali procenat uspeha. Ostalo je sve u radu", dodao je Đoković.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Novak je istakao značaj svog prvog trenera Jelene Genčić.

"Moram da kažem da sam imao sreće da na mene pozitivno utiče moja teniska majka Jelena Genčić i njen holistički pristup telu. Ona mi je prva rekla da bih morao da pazim šta jedem, koliko sati spavam. Objasnila mi je koliko je bitno čitanje i šta sve moram da radim kako bih uspeo. To je pristup od 360 stepeni, a tako razmišljam od kad sam imao sedam-osam godina", naveo je najbolji teniser sveta.

On je takođe otkrio na koji način je uspeo da se reši ogromnih respiratornih problema koji su ga mučili na startu karijere.

"A u 2010. godini se desila najveća promena kada sam promenio ishranu i to mi je pomoglo da se rešim respiratornih problema koji su me mučili kada sam bio mlađi. Sve sam probao, pa i operaciju nosa, razne lekove, vežbe ali ništa nije pomoglo. Imao sam intoleranciju na gluten a da to nisam ni znao. A dijeta je postala potpouno novi način života. Ona je razlog što za sve što stavljam u svoje telo pravim jako stroge procene. Ne možete da me naterate da uzmem bilo šta i to je moj koncept nezavinosti u životu", zaključio je Novak.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track