IZBACIO ZVEZDU I DINAMO, PONIZIO REAL, A SADA OTIŠAO U RAT: Poznati trener se bori protiv Rusije! Objavio fotografiju u uniformi
Foto: Tviter

Loptu zamenio puškom

IZBACIO ZVEZDU I DINAMO, PONIZIO REAL, A SADA OTIŠAO U RAT: Poznati trener se bori protiv Rusije! Objavio fotografiju u uniformi

Fudbal -

Trener Šerifa iz Tiraspolja Juri Vernidub obukao je uniformu i pridružio se ukrajinskim teritorijalnim snagama!

Ukrajinac je minulog leta činio čuda sa moldavskim timom. Izbacio je Crvenu zvezdu iz kvalifikacija za Ligu šampiona, potom to ponovio sa Dinamom i ušao u Ligu šampiona. A tamo je usred Madrida šokirao Real.

- Imam ženu, dvoje dece, dvoje unučadi, braću i sestre, sve što želim je da ih rat ne dotakne. Čim stignem u Moldaviju zamoliću ljude iz kluba da me puste da odem kući kod svoje porodice. Moram da budem tamo ako im zatreba pomoć. Ponosan sam na ljude koji brane našu zemlju - poručio je Vernidub iz Portugalije u četvrtak, gde je njegov Šerif igrao s Bragom.

Četiri dana kasnije Vernidub ne samo da se vratio u domovinu nego je zadužio ratnu opremu i pridružio se još nekim ukrajinskim sportistima koji su se prijavili kao dobrovoljci, poput braće Kličko i Vasila Lomačenka.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track