NOVAK GUBI MILIONE! Veliki FINANSIJSKI udarac za Đokovića: Evo koliki su Noletovi GUBICI u novoj sezoni! Mogu da budu JOŠ VEĆI!
Foto: Profimedia

UDARAC

NOVAK GUBI MILIONE! Veliki FINANSIJSKI udarac za Đokovića: Evo koliki su Noletovi GUBICI u novoj sezoni! Mogu da budu JOŠ VEĆI!

Tenis -

Francuska kompanija Pežo neće biti više sponzor Novaka Đokovića.

Posle osam godina saradnje automobilski gigant odlučio se na ovaj korak, a pozadina svega su dešavanja početkom januara u Australiji kao i posledice toga

Informaciju je potvrdio Karlos Tavarez, generalni direktor ove kompanije.

Novak Đoković jeste zaradio veliki novac u karijeri, ali čak i za njega ovo će biti veliki finansijski udarac.

Sponzorske saradnje se baziraju na uzajamnoj koristi, a ugovori prave tako da čim ista prestane može da dođe do rastanka.

Baš je takav slučaj sa Novakom.

Mada je Đoković već puno godina multimilioner kao i mnogi sportisti tog renomea, osetiće udarac odlaska francuske kompanije, kao i eventualno novih ukoliko ih bude. Većina Novakovih pokrovitelja je ostala na njegovoj strani, međutim tako se činilo i sa pomenutom automobilskom kompanijom.

Na godišnjem nivou Novak inkasira oko 30 miliona evra, a veliki deo ovog kolača je sasvim sigurno zauzimao i "Pežo".

Ubedljivo najveći deo čini Novakova garderoba tokom mečeva, bolje rečeno - oprema. Na godišnjem nivou mu "Lakost" plaća oko devet miliona evra u svrhu promocije i ugovorom su obavezani do 2025, Srbin igra u "Asiks" patikama i za to dobija oko četiri miliona godišnje, a čak sedam i po od "Heda" čijim reketima igra Novak.

U sponzorskom pulu Novaka Đokovića je prava misterija kompanija "Ublo" čije satove nosi i promoviše srpski as. "Ublo" je za promotivno lice imao legendarnog Maradonu, Pele, Juseina Bolta u najboljim takmičarskim danima, sada Kilijana Mbapea, te sarađuje samo sa najboljima od najboljih i za to sasvim izvesno dobro plaća.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Pored gubitka sponzora za Novaka su problem i turniri na kojimaa neće moći moći da učestvuje pogotovo oni najveći mastersi, a naročito grend slemovi.

Najbolji srspki teniser već nije imao priliku da se na Australijan openu bori za 2,06 miliona dolara nagrade za šampiona, a upitno je da li će moći da se takmiči i za preostalih oko 6,1 milion dolara koliko je zbirna nagrada US opena, Vimbldona i Rolan Garosa.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track