ĐOKOVIĆU VEZANE RUKE DOK ČEKA DA MU ZABIJU NOŽ U LEĐA! Novaka svi mogu da se odreknu, a evo zašto je on U POTPUNOSTI NEMOĆAN!
Foto: EPA

surova realnost

ĐOKOVIĆU VEZANE RUKE DOK ČEKA DA MU ZABIJU NOŽ U LEĐA! Novaka svi mogu da se odreknu, a evo zašto je on U POTPUNOSTI NEMOĆAN!

Tenis -

Novak Đoković je ostao bez velikog sponzorstva sa Pežoom, a u toj situaciji je bio potpuno nemoćan.

Srbin nije imao šansu da spreči prekid saradnje sa francuskim proizvođačem automobila i raskid ugovora, a o nemoći sportiste, u ovom slučaju Novaka, još tokom drame u Australiji govorio je Džon Vartajm, glavni urednik američkog magazina "Sports ilustrejted".

On je otkrio javnosti da brendovi prave ugovore po kojima bez ikakvog spora mogu da raskinu ugovor sa sportistima u svakom trenutku, ukoliko se taj sportista nađe u centru skandala, ili na bilo koji način našteti ugledu kompanije.

- Ukoliko u bilo kom trenutku, prema mišljenju sponzora, sportista postane predmet loše reputacije, prezira ili skandala koji utiče na imidž sportiste, kompanija može, nakon pismenog obaveštenja sportisti odmah da suspenduje ili raskine ugovor sa sportistom - piše u delu ugovora koji je podelio Vartajm.

U Pežou su smatrali da je za njih najbolja opcija da se odreknu saradnje sa Đokovićem, a srpski teniser još uvek može da strahuje za ostale sponzore koji bi mogli da se odluče na isti potez.

Novak Đoković
foto: EPA

Prema podacima "Forbsa", Đoković je od sponzora tokom 2021. godine zaradio oko 27 miliona evra, a Pežo nije jedini koji je razmišljao o prekidu ugovora.

Od jačih sponzora koji su godinama uz Novaka, pričalo se najviše o reakciji Hublota i Lakosta kojih dugo nije bilo.

Pojedini navijači koji su sa velikom pažnjom ispratili sva dešavanja vezana za srpskog tenisera i njegov nastavak karijere veruju da bi učešće na narednim turnirima moglo da odredi sudbinu Srbina i njegovih partnera.

Na primer, mnogi veruje se da bi Lakost mogao da učini isto što i Pežo, ukoliko Đoković ne bude igrao na Rolan Garosu (u maju).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track