ZVEREV: SRAMOTA ME JE! Eksplozija emocija trećeg tenisera sveta! Nemac ZAPLAKAO posle pakleno teških meseci, pa objasnio sve
Foto: EPA/Sebastian Nogier

suze

ZVEREV: SRAMOTA ME JE! Eksplozija emocija trećeg tenisera sveta! Nemac ZAPLAKAO posle pakleno teških meseci, pa objasnio sve

Tenis -

Treći teniser sveta, Aleksander Zverev, teško je podneo poraz na startu turnira u Minhenu

Na ovom takmičenju iz serije 250 Zverev je kao prvi nosilac bio slobodan u prvom kolu, a u drugom je sačekao Danca, Holgera Runea, koji je na turnir stigao nakon što je dobio specijalnu pozivnicu.

Rune je razbio Lehecku u prvom kolu, a potom i Zvereva u dva seta 6:3, 6:2.

Nemački teniser, koji već neko vreme ima veliki pritisak javnosti zbog problema u privatnom životu i optužbi bivše devojke da ju je fizički maltretirao, naišao je na još kritika nakon što je tokom meča u dubl kategoriji u Akapulku, krajem februara, reketom udarao stolicu glavnog sudije.

A, da Zverev ne prolazi kroz najbolji period života, govore njegove suze na konferenciji za novinare nakon poraza od osamnaestogodišnjeg Runea.

Nemac je bio izuzetno emotivan, u jednom trenutku je zaplakao, prenosi britanski "Ekspres", a poručio je da dugo nije odigrao lošije.

- Bio sam neverovatno nervozan pred početak meča. Prvi put sam igrao u Nemačkoj pred publikom posle nekoliko godina. Teško mi je da pričam sada. Žao mi je. Ovo je moj najgori meč u poslednjih pet, šest, ili sedam godina. Igrao sam bez forhenda danas. Ovakva igra nije dovoljna čak ni za turnir iz kategorije 250 - rekao je olimpijski šampion iz Tokija i dodao:

- Izvinjavam se svim navijačima koji su došli da gledaju meč. Nisam nijedan gem odigrao dobro. Nemam izgovor, nisu krivi ni trener ni kondicioni trener. Nije ni važno ko je bio protiv mene, jer bih izgubio od bilo kog igrača u žrebu. Sramota me je zbog cele situacije.

Pred nemačkim teniserom sledi izuzetno važna nedelja u kojoj brani 1.000 bodova koje je osvojio prošle godine trijumfom na mastersu u Madridu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track