FEDERER I NADAL ĆUTE, PITAJTE IH ZAŠTO! Rus je ODUŠEVIO SRBE iako je u Beogradu pobedio Đokovića, a sad je BESAN na Rodžera i Rafu
Foto: Starsport, EPA/Neil Hall, AP/Mark J Terrill

RUS SE NALJUTIO

FEDERER I NADAL ĆUTE, PITAJTE IH ZAŠTO! Rus je ODUŠEVIO SRBE iako je u Beogradu pobedio Đokovića, a sad je BESAN na Rodžera i Rafu

Tenis -

Rus je nezadovoljan i nije mu jasno zašto nema reakcije

Šampion Srbija opena, Andrej Rubljov, nezadovoljan je zbog Rodžera Federera i Rafaela Nadala i nedostatka njihove reakcije na odluku Vimbldona da zabrani učešće svim teniserima i teniserkama iz Rusije iz Belorusije.

Rubljov je u finalu turnira u Beogradu pobedio Novaka Đokovića, čoveka koji je nekoliko puta rekao da mu se ne dopada suspenzija za ljude koji nemaju veze sa dešavanjima u Ukrajini i ratom koji se dešava u toj zemlji.

Rus je nakon pobede protiv najboljeg tenisera sveta izgovorio nekoliko reči na srpskom jeziku i tako je oduševio navijače koji su do poslednjeg mesta napunili tribine centralnog stadiona na Dorćolu.

A, potom je, nekoliko dana kasnije, govorio o činjenici da se Federer i Nadal nisu oglašavali povodom odluke Vimbldona i vlade Velike Britanije.

- Iskreno, ne znam zašto ćute. Ne bih da nagađam. Najbolje je pitati njih. Ne želim da kažem nešto što bi se posle dodatno komentarisalo. Da li je u pitanju njihov imidž ili drugačije mišljenje? Stvarno ne znam - rekao je Rubljov ruskom "Šampionatu".

Očekuje se da novinari iskoriste prvu priliku da postave pitanje o trećem grend slemu u sezoni i suspenziji ruskih i beloruskih tenisera i teniserki.

Nadal će, posle pet nedelja pauze zbog povrede rebra, zaigrati na masters turniru u Madridu koji je na programu od 1. do 8. aprila.

Kurir sport

Bonus video:

00:42

Novak u noćnom provodu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track