I DALJE STOJIM PRI ISTOM STAVU - NE PODRŽAVAM! Đokovića još jednom pitali o temi koju NE MOŽE DA IZBEGNE, odgovor se nije promenio
Foto: Stefan Stojanović Mondo

MADRID

I DALJE STOJIM PRI ISTOM STAVU - NE PODRŽAVAM! Đokovića još jednom pitali o temi koju NE MOŽE DA IZBEGNE, odgovor se nije promenio

Tenis -

Novak Đoković će u utorak započeti učešće na mastersu u Madridu

Najbolji teniser sveta je u špaskoj prestonici dočekan od strane mnogobrojnih navijača koji su se borili za što bolju poziciju kako bi od njega dobili autogram, a potom su do kraja ispunili tribine tokom njegovog treninga.

Đoković će u drugom kolu ovog turnira koji je osvajao tri puta igrati protiv boljeg iz duela Gaela Monfisa i Karlosa Himeno Valera, a uoči prvog meča, nekoliko puta je govorio pred novinarima.

Istakao je Srbin da mu je teško zbog situacije u kojoj se nalazi njegov nekadašnji trener, Boris Beker, a nije mogao da pobegne od pitanja o Vimbldonu i odluci da na tom turniru ne mogu da učestvuju teniseri i teniserke iz Rusije i Belorusije.

Đoković je poručio da je pričao sa ruskim teniserima koji su igrali na nedavno održanom Srbija openu.

- Da, imao sam prilike da razgovaram sa nekim od Rusa u Beogradu i očigledno to nije laka pozicija, kada vam oduzmu pravo da učestvujete na jednom od najvećih turnira, ako ne i najvećem turniru na svetu. Teško je. Razumem njihovu frustraciju. ATP će analizirati celu situaciju i videti šta može da se uradi. Nisam pričao sa ljudima iz ATP, tako da nisam siguran šta će biti. Prolazeći kroz nešto slično na ličnom planu, iako nije baš isto, znam koliko je frustrirajuće kada ne možete da igrate - Rekao je Novak i dodao da misli da je odluka nekorektna:

- Da, i dalje stojim pri tom stavu da ne podržavam takvu odluku. Mislim da to nije fer, nije ispravno, ali tako je kako je. Oni su ti koji donose odluke i sada je na Savetu igrača, menadžmentu Tura da odluče sa igračima koje je najbolje rešenje za ovu situaciju, da li da zadrže poene, zaštite ih ili da oduzimaju 50 odsto poena, šta god.

Novak Đoković, Andrej Rubljov
foto: Starsport

Situacija sa zamrzavanjem bodova bila je aktuelna i zbog pandemije korona virusa.

- Imali smo poslednjih nekoliko godina, zbog korone, neku redukciju poena i različite modele koji nikad pre nisu bili implementirani, kako bi se odmogućilo igračima da ne igraju ako ne žele, a da opet zadrže bodove. Čuo sam da se neki modeli opet razmatraju za ovu situaciju, ali nisam siguran šta je ispravno, a šta nije, da budem iskren. Pretpostavljam da ćemo morati da sačekamo i vidimo ishod svega.

Novaka su na kraju nitali da li očekuje da će se kao vid kazne oduzimati bodovi sa Vimbldona.

- Sve je moguće, ali zaista sumnjam da neće biti dodeljivani poeni na Vimbldonu. Verovatnija je opcija o zaštiti poena za ruske i beloruske tenisere koji ne igraju - zaključio je Đoković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track