NOĆ KOJA JE SKUPO KOŠTALA BEKERA: Nekoliko piva, afera s konobaricom, RUSKA MAFIJA, pa ZATVOR 23 godine nakon te večeri
Foto: Profimedia

buran život nemca

NOĆ KOJA JE SKUPO KOŠTALA BEKERA: Nekoliko piva, afera s konobaricom, RUSKA MAFIJA, pa ZATVOR 23 godine nakon te večeri

Tenis -

Buran život Borisa Bekera koštao ga je slobode

Nakon što je osuđen na dve i po godine zatvora, Boris Beker, slavni nemački teniser, proveo je noć u zloglasnom zatvoru Vandsvort u Engleskoj.

Nemac je osuđen zbog sakrivanja imovine i novca nakon što je proglasio bankrot 2017. godine, a u zatvoru će morati da provede godinu i po dana, dok će još toliko biti na uslovnoj kazni ukoliko se kao zatvorenik bude dobro ponašao.

Prva noć u Vundsvortu bila je teška, baš kao što će biti svaka sledeća. Bekeru je dozvoljen samo jedan poziv, a uskoro će biti prebačen u ćeliju gde će imati cimere i gde ga čeka nizak nivo higijene, navedeno je u nemačkim medijima.

Podsetimo, tokom karijere je Beker zaradio preko 50.000.000 evra. Bio je trostruki osvajač Vimbldona, trijumfovao je u karijeri i dva puta na Australijan openu i jednom na US openu, a ima i zlato sa Olimpijskih igara u Barseloni u konkurenciji dubla.

Vimbldon je osvojio kada je imao tek 17 godina, pa je njegova slava dostigla izuzetno visok nivo dok je bio vrlo mlad. To je verovatno uticalo na njega i njegov život.

Boris Beker
foto: EPA/Frank Leonhardt

Voleo je Beker da često menja žene, a zbog jedne je ostao bez velikog dela svog bogatstva.

Nemac i Barbara Feltus su se venčali 1993. godine i zajedno imaju dvoje dece. Međutim, kada je Barbara drugi put bila trudna, Boris ju je odveo u bolnicu i potom svratio u jedan restoran gde je popio nekoliko piva.

Ruskinja Angela Ermakova bila je tog dana konobarica u restoranu gde je Beker boravio, a očigledno se svidela Nemcu, pošto su ubrzo "završili u ostavi za metle".

- Ne znam što me odvuklo u mrak. Znam samo da smo završili u nekakvoj ostavi za metle. Sledeće jutro otišao sam kod Barbare u bolnicu, spakovali smo stvari i otišli iz Londona - otkrio je Beker u autobiografiji.

Devet meseci kasnije stigao mu je faks s potpisom gospođice Ermakove i vest da će postati otac zbog čega se ubrzo rastao od Barbare. Barem 12.5 miliona evra morao je prosledi na račun bivše žene kojoj je i ostavio vilu u Majamiju, a ujedno je i platio sudske troškove od preko dva miliona evra. Ruskoj konobarici je isplatio tri miliona evra.

Tabloidi u Velikoj Britaniji su čak pisali da je u sve upletena ruska mafija koja je preko atraktivne konobarice ucenjivala Bekera, a písalo se o verziji da je Ermakova sama sebe oplodila pošto je zadržala Bekerovo seme nakon oralnog se*sa.

Beker je prvo odbijao da prizna ćerku, Anu Ermakovu, koja je jako ličilla na njega. Pristao je na DNK test i na kraju priznao da je dete njegovo.

Beker je potom 2008. kratko bio veren sa Alesandrom Mejer volden, ćerkom svog menadžera. Ali već sledeće godine oženio je holandsku manekenku Sarlej Kersenberg s kojom ima sina Amadeusa.

- Zašto me žene smatraju privlačnim? Nemam pojma. Nisam preterano lep, niti previše bogat, nisam Adonis, a ni muškost mi nije nešto posebno. Mislim da mi muškarci nismo stvoreni za monogamiju - rekao je jednom prilikom Boris.

Bankrot je proglasio 2017. godine, a na aukciji su se našli trofeji i sportska oprema čija se vrednost procenjivala na 200.000 funti. Prodao je trofeje s Vimbldona, US Opena, osvojeni pehar Dejvis kupa, brojne medalje, ali i sportsku opremu među kojima su čak i znojnice i čarape.

I dok je prodavao stvari pokušavajući da prikupi novac kako bi isplatio dugove, sakrio je nekretnine u vrednosti od 2,5 miliona funti i novac koji je još uvek imao delio na različite račune. Kada je otkriveno šta je uradio, završio je na sudu, a sada je i završio u zatvoru.

Boris Beker
foto: AP

I ranije je Beker imao probleme s zakonom. Sud u Minhenu ga je 2002. godine osudio na dve godine uslovno i novčanu kaznu od 500.000 evra jer je utajio porez od 1,7 miliona evra. Imao je i pravne probleme u Španiji zbog neplaćenih dugova u vezi s radovima na njegovoj vili na Majorci, pa sa vlastima u Švajcarskoj jer nije platio venčanje 2009. godine.

- Bio sam teniser i nisam studirao ekonomiju ili pravo. Zbog toga sam posle igračke karijere zavisio od savetnila i menadžera koji mi očigledno nisu davali dobre savete. Napravljeno je puno grešaka i još plaćam račune – pričao je Beker o problemu u kom se našao.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track