NADAL U OZBILJNOM PROBLEMU PRED ROLAN GAROS: Trpi jezive bolove ali ne odustaje od Pariza! Učiniće sve da zaustavi Novaka!
Foto: Profimedia

trka s vremenom

NADAL U OZBILJNOM PROBLEMU PRED ROLAN GAROS: Trpi jezive bolove ali ne odustaje od Pariza! Učiniće sve da zaustavi Novaka!

Tenis -

U prestonicu Francuske sa Špancem stiže i doktor Anhel Ruis Kotoro koji će da mu pomogne da prevaziđe probleme sa stopalom

Rafael Nadal uprkos nepodnošljivom bolu koji trpi nema nameru da odustane od učešća na Rolan Garosu.

Nakon neočekivane eliminacije u Rimu od Denisa Šapovalova, Španac je otkrio da je imao nepodnošljive blove u stopalu i da zbog toga nije mogao da igra onako kako je želeo.

Međutim, to ga neće sprečiti da ode u Pariz i pokuša da osvoji svoj 22. Grend slem trofej.

Nadal putuje u prestonicu Francuske u sredu i sa sobom vodi doktora Anhela Ruisa Kotora koji će mu pomoći da napravi najbolju moguću strategiju za suočavanje sa izazovom koji je pred njim.

"Veće povrede je prevazilazio mnogo puta sa velikim uspehom, ali hronična bolest koja ga muči polako uzima danak kada je reč o njegovom nesalomivom duhu", piše španski As.

Situacija trenutno nije dobra za trinestostrukog šampiona Rolan Garosa. Ostalo je samo nedelju dana do početka turnira, daleko je od forme u kojoj je očekiva da će stići u Pariz. S druge strane, njegov najveći rival Novak Đoković je ponovo onaj "stari". Vratio se u svoju prepoznatljivu formu, osvojio je Rim i pun samopouzdanja dolazi u Pariz s namerom da odbrani titulu.

RETKA BOLSET

Rafael Nadal boluje od retke Miler-Vajsove bolesti.

Reč je o degenerativnom oboljenju koje napada kosti stopala, a poznata je i kao skafoidni osteohondritis. Ovo je retka bolest displazija skafoidne kosti, odnosno deformacije jedne od kostiju koja se nalazi u srednjem delu stopala, a koja je od suštinskog značaja za pokretljivost.

Španac je uz pomoć tima i specijalnih mera uspeo da uspori progresivnost bolesti, ali su one donele druge probleme. Zbog velikog opterećenja su ispaštala Rafina kolena zbog kojih je često tokom karijere pravio kraće ili duže pauze, a u poslednjim mesecima bol u stopalu postaje nepodnošljiva.

Podsetimo, Rolan Garos startuje 22. maja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track