NOVAK PRVI JOŠ SEDAM DANA: Đokovića uskoro čeka VELIKI pad na rang listi!
Foto: Profimedia

ATP LISTA

NOVAK PRVI JOŠ SEDAM DANA: Đokovića uskoro čeka VELIKI pad na rang listi!

Tenis -

Novak Đoković će i naredne nedelje ostati najbolji teniser sveta.

Nakon toga na prvom mestu svetske rang liste zameniće ga Rus Danil Medvedev.

Postojala je mogućnost da ga na tronu od ponedeljka zameni Nemac Aleksandar Zverev, ali se on teško povredio u meču protiv Rafaela Nadala, pa tako Đoković ipak ostaje prvi.

Situacija se menja od 13. juna kada se brišu bodovi sa Rolan Garosa. Tada će obojica prestići Đokovića, a isto bi mogao da uradi i Rafael Nadal ukoliko osvoji njemu omiljeni Grend slem u sezoni.

Rival u finalu će mu biti bolji iz duela Marina Čilića i Kaspera Ruda.

S obzirom na to da se potom oduzimaju i bodovi sa prošlogodišnjeg Vimbldona, a da se ovogodišnji neće bodovati, pitanje je kada ćemo opet videti Đokovića na broju 1 jer će biti na 4.770 bodova.

Novak Đoković
foto: AP

Ukoliko ne odigra neki pripremni turnir na travi, Đoković bi lako mogao da se nađe i iza Stefanosa Cicipasa i Karlosa Alkarasa, na tek šestom mestu ATP liste.

Đoković do kraja sezone brani 2.800 bodova - 1.200 za finale US opena, 1.000 za titulu na Mastersu u Parizu i 600 sa ATP šampionata.

Taj učinak bi mogao da nadmaši ako ostvari dobre rezultate na američkoj turneji i potom u Gradu svetlosti i Torinu, ali i pored toga je gotovo nemoguće da se vrati na broj 1.

Do sada je u 2022. godini osvojio svega 1.970 bodova, a Nadal već ima 4.340 i mogućnost da nakon Rolan Garosa u ATP trci ima 5.620.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track