ŠPANSKI MEDIJI ZATRESLI PLANETU: Nadal propušta Vimbldon! Evo šta je ISTINA!
Foto: Profimedia

rolan garos

ŠPANSKI MEDIJI ZATRESLI PLANETU: Nadal propušta Vimbldon! Evo šta je ISTINA!

Tenis -

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u finale Rolan Garosa nakon što mu je Nemac Aleksander Zverev predao meč u drugom setu zbog teške povrede.

SPECIJALNI IZVEŠTAČ KURIRA IZ PARIZA: VUK BRAJOVIĆ

Zanimljiva informacija pojavila brzo po završetku meča.

Naime tiražni španski dnevnik "La Marka" je objavila odmah posle završene konferencije za medije Rafaela Nadala da da će on posle Rolan Garosa napraviti pauzu i da "neće stići" da se oporavi za Vimbldon, što bi impliciralo da Nadal "propušta Vimbldon".

Na konferenciji za medije na engleskom jeziku nije bilo ni reči o toj temi, pa su predstavnici srpskih medlja zamolili njegovog portparola Benita Perez Barbadilja da prokomentariše ovu objavu.

"Apsolutno netačno!" glasno je rekao Barbadiljo, uz gestikulaciju koja je sugerisala ljutnju zbog takvog poteza Marke. "To što je Marka objavila, ide njima na čast. Ponavljam vam - to je apsolutno netačno"; bio je jasan Barbadiljo.

Da li eventualno iza ovog medijskog dima ima i - vatre - moglo bi se znati za već neku nedelju, i ne bi bilo potpuno iznenađenje da se ovako nešto konačno i - desi. Jasno je da je tema Vimbldona i daljih pregovora oko rešenja aktuelnih problema stavljena ad acta do kraja Rolan Garosa, i čini se da će u narednim danima svetska javnost imati prillike da prati nastavak ove čudne sage u kojoj se politika po ko zna koji put umešala u sport...

Vuk Brajović / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track