NAJVEĆI FOLIRANT I LICEMER U ISTORIJI SPORTA: Stidiš li se biče sa Majorke SRAMOTE u koju si se upleo
Foto: Profimedia

prepredenjak

NAJVEĆI FOLIRANT I LICEMER U ISTORIJI SPORTA: Stidiš li se biče sa Majorke SRAMOTE u koju si se upleo

Tenis -

Kada je Novak uprkos nezgodnoj povredi trbušnog mišića uspeo da osvoji Australijan open Španac ga je sramno prozivao, sada mu se to žestoko obilo o glavu

Rafael Nadal - licemer i folirant kakvog svet nije video!

Popularni "bik sa Majorke" u nedelju je 14. put došao do titule na Rolan Garosu i tako upisao 22. Grend slem trofej u karijeri.

Iako se nedeljama unazad pisalo i pričalo o njegovoj izuzetno ozbiljnoj povredi nesnosnim bolovima koje trpi, brojnim terapijama koje prima kako bi mogao da izađe na teren i nemogućnosti da pruži svoj maksimum u Parizu, Španac je leteo po "Filip Šatrijeu", pobeđivao u maratonskim mečevima i na kraju podigao Trofej Musketara.

Kao papagaj je ponavljao da "ne želi da priča o povredi", a nije zatvarao usta, pa ga teniska javnost danas diže u nebesa jer je uprkos paklu kroz koji prolazi pokazao surovu dominaciju.

Rafael Nadal
foto: EPA/Cristophe Petit Tesson

Zanimljivo, "čovek" koji tvrdi da je teško povređen stigao do trofeja pre samo godinu dana je izjavio da teniser koji ima ozbiljnu povredu ne može da trijumfuje na velikom turniru. Samo je zaboravio da naglasi da se to na njega očito ne odnosi.

Naime, kada je Novak Đoković na Australijan openu u trećem kolu Australijan opena doživeo povredu trbušnog mišića Španac je svojim izjavama pokušavao da okrene javnost protiv Srbina.

Podsetimo, Novak se povredio, ali nije želeo da odustane. Uspeo je da slavi na tom meču i u nastavku turnira je konstantno bio na tabletama protiv bolova. Izborio se sa svim mukama i deveti put u karijeri podigao trofej u Melburnu, a mediji i brojne kolege danima su razglabali o tome da li je bio povređen ili ne.

Među onima koji su tada javno prozivali Novaka, bio je naravno i Nadal.

"Za mene je sreća bitnija nego šansa da pobedim. Istovremeno, kad igrate loše, nećete pobediti. To je sigurno. Ako zaista imate fizičkih problema, nećete pobediti. Kad imate bolove i to vas ne stavlja u neku situaciju da osećate ograničenja i kretanje, onda možda možete da nađete način. Ali, kada stvarno imaš povredu, onda je nemoguće osvojiti turnir", pričao je Nadal.

Ovom izjavom je sam sebe ukopao. Ako i dalje stoji iza svojih reči onda je praktično priznao da je u Parizu lagao da je njegova povreda ozbiljna i da je sva ta svakodnevna kuknjava bila deo njegove psihološke igrice.

E pa, gospodine Nadal, odluči se šta si... Lažov ili folirant?!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track