DA JE TOG DANA BIO BILO KO DRUGI, SAMO NE ĐOKOVIĆ! Kirjos brutalno iskren, pokazao je koliko zapravo POŠTUJE Novaka!
Foto: EPA/Tolga Akmen

POŠTENO!

DA JE TOG DANA BIO BILO KO DRUGI, SAMO NE ĐOKOVIĆ! Kirjos brutalno iskren, pokazao je koliko zapravo POŠTUJE Novaka!

Tenis -

Nik Kirjos je ubeđen da bi pobedio u finalu Vimbldona da je na drugoj strani mreže bio bilo koji teniser osim Novaka Đokovića.

Na njegovu nesreću, Srbin je redom pobeđivao Sunvu Kvona, Tanasija Kokinakisa, Miomira Kecmanovića, Tima van Rijthovena, Janika Sinera i Kamerona Norija.

Đoković je stigao do borbe za trofej, a tamo je u četiri seta pobedio Australijanca sa kojim je postao prijatelj iako je delovalo da tako nešto nije moguće.

Kirjos je stigao do 47. mesta, a veruje da je mogao i do boljeg rezultata u borbi za trofej, ali pod uslovom da je imao drugog protivnika.

Nik Kirjos
foto: Profimedia

On je omogućio navijačima da mu postavljaju pitanja preko društvene mreže Instagram, a evo kako je odgovorio na jedno od njih.

"Iskreno, mislim da je moje prvo finale Grend slema bilo impresivno. Sledeći put bih se malo lakše nosio sa talasom emocija jer sam sada svestan šta je bio ulog. Imam osećaj da bih, uz način na koji igram, pobedio u finalu da sam igrao protiv bilo koga drugog, osim Ðokovića", poručio je Kirjos.

Time je Australijanac pokazao koliko poštuje srpskog kolegu, iako je tokom prethodnih godina redovno izjavama činio potpuno suprotno.

Hladan odnos Đokovića i Kirjosa je postao prijateljski, a preokret je započet tokom januara ove godine kada je Australijanac stao u odbranu Novaka i govorio protiv Vlade svoje države zbog tretmana prema Srbinu.

Uoči finala njih dvojica su se sreli tokom treninga kada su razmenili nekoliko rečenica, a brzo su se, preko društvene mreže Instagram, dogovorili da poraženi u finalnom meču vodi na večeru. Njihovo prijateljstvo je nastavilo da raste i nakon poslednjeg poena u Londonu, a čini se da su sada dobri drugari.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track