ĐOKOVIĆA OSTAVILI BEZ ŠANSE, USKORO PADA I RUS?! Bizarna situacija u tenisu! Nemac MOŽE DO VRHA, a na teren nije kročio mesecima
Foto: EPA Ali Haider, AP Eduardo Verdugo

ČUDNO

ĐOKOVIĆA OSTAVILI BEZ ŠANSE, USKORO PADA I RUS?! Bizarna situacija u tenisu! Nemac MOŽE DO VRHA, a na teren nije kročio mesecima

Tenis -

Nemački teniser, Aleksander Zverev, mogao bi uskoro da postane prvi teniser sveta iako već dugo ne igra.

Nemac je trenutno na drugom mestu iza Danila Medvedeva, a tu se nalazi otkako je Novak Đoković pao sa čela ATP liste zbog svih okolnosti ove godine.

Zverev je doživeo tešku povredu u polufinalu Rolan Garosa protiv Rafaela Nadala početkom juna i od tada ga nema na turnirima širom sveta.

Ali, ukoliko Medvedev podbaci na predstojećim turnirima, Nemac će stići do prvog mesta već 15. avgusta bez izlaska na teren što je prilično čudna situacija.

Aleksander Zverev
foto: EPA/Sebastian Nogier

Medvedev prvo mora da stigne barem do finala u Los Kabosu, a ako to ne uspe, moraće na mastersu u Montrealu da igra četvrtfinale. Druga opcija je da u Los Kabosu igra polufinale, pa da mu u kanadskom gradu bude dovoljno treće kolo.

Naravno, ukoliko na oba turnira ostvari bolje rezultate, neće morati da brine, ali u suprotnom pao bi na drugo mesto.

Podsetimo, Đoković je ove godine ostao bez mogućnosti da brani 2.000 bodova sa Australijan opena zbog oduzimanja vize od strane Vlade Australije, a nakon što je propustio turnire u Americi na početku godine, osvajanje Vimbldona je bilo bezvredno po pitanju bodova zbog odluke ATP-a da kazni organizatore grend slema zbog suspenzije ruskih i beloruskih tenisera i teniserki.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Đoković tako nije ni imao šansu da se izbori za ostanak na prvom mestu, a trenutno se nalazi pred novim padom na listi, pošto deluje da neće moći da putuje u Ameriku gde se, između ostalih turnira, igra i US open.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track