IBRAHIMOVIĆ NAPUSTIO BARSELONU ZBOG SMS KOJI JE POSLAO MESI: Posle ovih reči više ništa nije bilo isto! ISPLIVALI DETALJI
Foto: Profimedia

Misterija

IBRAHIMOVIĆ NAPUSTIO BARSELONU ZBOG SMS KOJI JE POSLAO MESI: Posle ovih reči više ništa nije bilo isto! ISPLIVALI DETALJI

Fudbal -

Jedna od velikih fudbalskih misterija modernog doba je zašto je Zlatan Ibrahimović preko noći izgubio status startera u Barseloni pod komandom Pepa Gvardiole.

Mnogo je verzija prethodnih godina objavljeno, a sada se pojavila nova - da je svemu kumovao SMS Lionela Mesija.

Kada je pre 13 godina Zlatan Ibrahimović potpisao za Barselonu, bio je to jedan od najvećih transfera u dotadašnjoj istoriji fudbala. Barselona je Šveđanina platila 40 miliona evra, a u pravcu Intera poslala Samuela Etoa.

Ibrahimović je počeo odmah da se otplaćuje u Barseloni. Bio je standardan, navijači su ga zavoleli, a šlag na tortu je bio gol kojim je Barselona u El klasiku srušila Real.

Međutim, u drugom delu sezone Zlatan je od Gvardiole dobijao šansu na kašičicu. Iz sadašnje perspektive neverovatno zvuči podatak da je Bojan Krkić imao prednost u odnosu na Ibrahimovića.

Ibrahimović je u svojoj knjizi otkrio dosta detalja, a već tada se spekulisalo da je Mesi jedan od glavnih krivaca što je Zlatan izgubio mesto u sastavu Barselone. Navodno, tada se Mesi žalio Gvardioli jer je osetio da ga Ibra može ugroziti i hteo je to da promeni.

I danas se priča o SMS poruci koju je Mesi tada poslao Gvardioli i tražio je od njega da igra na poziciji napadača na kojoj je bio Ibrahimović, te se od tog dana sve promenilo što se tiče statusa švedskog napadača.

O tome se govori u knjizi "The Messi Mystery" koju su objavili Sebastian Fest i Aleks Žilijard, te su govorili o periodu kada je Ibrahimović blistao u Barseloni i toj poruci koju je Mesi poslao Gvardioli.

"Vidim da više nisam toliko važan za ovaj tim, zato...", navodno je napisao Mesi Gvardioli nakon čega se sve promenilo.

Gvardiola je objasnio Mesiju da je on prva zvezda kluba i čak ga je stavio na poziciji centralnog napadača, a Ibrahimović skoro da nije igrao u drugom delu sezone zbog čega je odlučio da napusti klub.

Mesi je te sezone na 53 utakmice u svim takmičenjima postigao čak 47 golova i opravdao je Gvardiolin potez, ali mnogi navijači nikada nisu prežalili što se klub tako lako odrekao Ibrahimovića.

Iako nije igrao skoro nikako u drugom delu sezone Ibrahimović je na 46 utakmica uspeo da postigne 22 gola i upiše 13 asistencija u dresu Barselone što je sigurno bio odličan učinak. No, po završetku sezone prešao je u Milan.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track