VELIKI SKANDAL! Simona Halep SUSPENDOVANA zbog dopinga! Teniserka se EKSPRESNO oglasila: Osećam se izdano, boriću se za istinu!
Foto: Profimedia

ŠOK

VELIKI SKANDAL! Simona Halep SUSPENDOVANA zbog dopinga! Teniserka se EKSPRESNO oglasila: Osećam se izdano, boriću se za istinu!

Tenis -

Međunarodna agencija za integritet tenisa (ITIA), saopštila je da je Simona Halep suspendovana zbog dopinga.

Rumunka je bila pozitivna na jednom testu tokom US Opena.

Kako navodi ITIA, u njenom uzorku je pronađena nedozvoljena susptanca roksadustat.

U pitanju je lek protiv anemije, koji povećava endogenu proizvodnju eritropoetina i stimuliše proizvodnju hemoglobina i crvenih krvnih zrnaca.

Tridesetjednogodišnja teniserka je trenutno deveta na svetu, a najveći uspeh joj je prvo mesto do kojeg je stigla u oktobru 2017. godine.

U karijeri je osvojila 24 titule, od čega dve grend slem (Rolan Garos i Vimbldon) i zaradila je preko 40 miliona dolara od nagrada.

Simona Halep
foto: EPA

Nakon što je saznala lošu vest, teniserka se oglasila i obratila javnosti i navijačima.

"Danas počinje moj najteži meč u životu: borba za istinu. Obaveštena sam da sam bila pozitivna na supstancu koja se zove roksadustat u ekstremno maloj količini, što je najveći šok u mom životu.

Kroz celu karijeru ideja da varam mi nikada nije pala na pamet jer je totalno protiv vrednosti o kojima sam učila. Našla sam se u situaciji koja nije fer i osećam se potpuno zbunjeno i izdano.

Boriću se do kraja da dokažem da nikada svesno nisam uzimala zabranjene supstance i verujem da će pre ili kasnije, iztina izaći na videlo.

Ne radi se o titulama i novcu, radi se o časti i ljubavnoj priči koju sam razvila prema tenisu u poslednjih 25 godina", poručila je Simona Halep.

Kurir sport

Bonus video:

00:39

LUPIO ŠAMAR PROTIVNIKU NA MREŽI! Ovo tenis nije video: Pružio mu ruku, pa ga ZALEPIO PO FACI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track